27 ianuarie 2009

Salutare

Salutare!

Acum un an am început un blog (aer-liber.blogspot.com) ca urmare a frustrărilor căpătate în ultimii 10 ani, ani pe care consider că i-am pierdut fără a face nimic interesant. În acel blog mi-am propus să încerc să ies cât mai mult din casă și să descriu pe unde am fost și ce am făcut. Pe la jumătatea anului trecut (2008), tot uitându-mă pe Discovery, am aflat de Ray Mears și de bushcraft. Am fost atras imediat. Cumva aceasta chemare a existat în mine de foarte mulți ani. De vreo 12 ani mă încăpățânez să merg doar cu cortul în excursii.
De când am rămas fermecat de Ray Mears am început să caut cât mai multe informații despre bushcraft. Am avut și două incursiuni modeste în aceasta lume, încercări pe care le consider un succes.

În căutările mele pe internet am avut neplăcuta surpriză să văd că în Romania nu există absolut nimic despre acest domeniu. Prin iarnă (iarna anului 2008) la un search pe google a aparut un site www.bushcraft.ro care este in constructie de atunci. Am trimis un mail de incurajare admin-ului care mi-a raspuns intr-un mod placut dar din pacate site-ul este tot in constructie. (editat 07.05.2011 -între timp a evoluat).

Pe blog din puținii vizitatori, câțiva mi-au dat un feedback pozitiv lucru care mă îndeamnă să încerc să iau hățurile în mâini și să fac ceva mai serios. Am aflat că sunt oameni interesați de bushcraft și la noi dar se pare că oficial sunt primul din România care apare pe internet. De aceea am zis în sinea mea să încerc să fac ceva cât mai serios pentru a atrage lumea. Mi-ar plăcea să văd și la noi o comunitate unde să se poată face schimb de informații și eventual organiza campinguri cu anumite teme. Primul pas în acest sens este un blog numai despre bushcraft în care voi scrie lucrurile pe care le aflu. Sper ca în timp să se dovedească a fi un lucru bun.

Un lucru îi rog pe cei care vizitează acest blog. Să nu creadă că mă dau mare sau că am aere de expert. Pentru mine multe lucruri sunt noi, iar ce voi posta aici va fi ca un fel de exercițiu. Voi învață în același timp cu apariția postărilor (articolelor). Voi încerca să fiu cât mai corect posibil. Unde greșesc mă puteți corecta. Toate informațiile care vor apărea aici vor fi informații extrase din cărți cumpărate de pe internet, filmele de pe youtube sau din diverse texte de pe internet. Nu intenționez să le copiez cuvânt cu cuvânt. Vreau doar să le interpretez așa cum le văd și le înțeleg eu și eventual le voi pune în practică, iar rezultatele vor apărea aici.

Sa auzim de bine!
Alex

19 comentarii:

  1. Felicitari!
    Urmaresc cu mare placere blog-urile tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un post anterior ti-am lasat adresa mea de mess . Daca pot ajuta cu ceva , da-mi un semn :)
    citesc carti pe aceasta tema si ma documentez 8-10 ore pe zi despre buschraft si supravietuire.
    In urma negocierilor cu patronul se pare ca as avea o sansa sa-mi dea macar duminica libera , asa ca , daca reusesc, esti invitatul meu la Bicaz (acolo unde am terenul de la marginea padurii si unde imi voi incepe casa , sper, anul acesta )pentru a face schimb de experienta.

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand - Felicitari! abea asteptam sa gasesc ceva in domeniul Bushcraft in Romania... deja ma cam dor ochii de la cititul in engleza si de la documentarele lui Ray M. pe care le re-vad ori de cate ori am timp liber.
    Am putina experienta in ceea ce priveste arta supravituirii pentru ca iesirile mele in natura nu au fost in numar mare, cateva iesiri cu cortul si excursii la munte ,dar ma simt foarte legat de unele locrui si in general de natura . Doar simpla idee de o excursie in salbaticie ma face nerabdator si foarte interesat, nu doar pentru nenumaratele peisaje , ci si pentru a pune in practica informatiile acumulate in ultimele 6 luni.
    Doresc sa particip , sa ajut sau orice e nevoie pentru a promova Bushcraft`ul pe meleagurile noastre.
    Succes!! keep in touch

    RăspundețiȘtergere
  4. un domeniu interesant, felicitari pt initiativa !

    RăspundețiȘtergere
  5. salut,as dori sa iau legatura cu tine pentru a iti arata un model ingenios de facut focul care dureaza aprox 5-10 ore.poate il stii deja...ma rog.
    frumos blogul, mai intru.
    adresa mail: ionutzmeu_xxx@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Te referi la acea piramida cu focul facut deasupra? :) Sau la doi-trei busteni pusi in paralel si cu focul intre ei? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. salut , vizitez des blogul tau si te cred cel mai in masura sa-mi dai anumite sfaturi . Da-mi si mie te rog id tau sa iti cer niste prareri referitoare la cutite . id meu e once_tm@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut. Nu imi dau datele personale la persoane pe care nu le cunosc :). Intreaba aici.

    RăspundețiȘtergere
  9. In sfarsit!!! Ma bucur f mult ca exista un astfel de blog. Felicitari Alex! Stiu ca sunt multe persoane cu astfel de preocupari! Keep up the good work! ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Alex....urmaresc de ceva vreme blogul tau...avem pasiuni comune...as vrea sa gasesc o modalitate de contact.Un email?...un telefon?..ceva?...Cum te pot gasi? .Astept merci Bubu

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut. Scrie aici. Datele personale prefer sa ramana personale :)

    RăspundețiȘtergere
  12. se organizeaza pe undeva cursuri? se fac iesiri pe undeva?exista un grup care se intruneste pentru a se se face schimb de experiente si idei? Bubu

    RăspundețiȘtergere
  13. vrea cineva sa faca ceva organizat? Este cineva dispus sa se intruneasca intr-un grup de initiativa? Ne putem intalni vreodata macar acolo 2-3 oameni fata in fata (sper mai multi)sa vedem daca se poate face ceva pentru a demara ceva organizat pe tema asta?

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiu ce sa zic. Eu nu le am cu organizatul de intalniri. De asemnea pentru mine este un hobby si nu ma intereseaza sa fac bani din asa ceva. Cel putin pe moment.

    RăspundețiȘtergere
  15. Inteleg ca tie iti place sa mergi singur in natura?Si eu vorbesc tot de un hobby.Si nu neaparat de bani.Dar consider ca aceste lucruri sunt foarte utile pentru toata lumea si ar trebui impartasite Sfaturile tale si ale celorlalti "bushcraft-isti" pot fi comunicate si prin viu grai nu numai in format electronic si ce este cel mai importat ele pot fi date acolo unde este nevoie , adica in natura.In afara de asta mi-ar face placere sa ma intalnesc cu oameni care au aceleasi hobby-uri ca si mine.Sunt dispus sa impartasesc experienta mea si altora.Si mi-ar place sa facem iesiri impreuna.Mai vrea cineva?

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca mai bine incerci pe forum pe bushcraft.ro. Acesta este blog personal si nu citeste multa lume comentariile.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.