23 aprilie 2009

Hobo stove - testul final

Astăzi după ce am mai urmărit o dată filmulețul după care m-am inspirat, am văzut ce nu era bine.

1. Ibricul folosit ieri era prea mare și era foarte mult expus temperaturii exterioare și foarte puțin expus focului.

2. Distanța dintre ibric și foc era prea mare.

Ieri când am tăiat termosul am ignorat obiectul cel mai important: recipientul din interior. Noroc că nu l-am aruncat. Acesta trebuia folosit pentru a fierbe apa pentru că intră în interiorul sobiței astfel fiind expus foarte bine căldurii.

Iată rezultatul final după modificările de rigoare.

4 comentarii:

  1. Ce tare! Nu mi-ar fi frica sa plec cu tine in pustiu :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi mi-ar fi frica sa ies cu mine in pustiu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci (orice fraza memorabila incepe cu o concluzie...) a fost cel mai amuzant post de pana acum. Ma rog, eu unul am ras urmarind cum te bucurai ca apa aia chiar a fiert :))
    Sincer, te apreciez pentru faptul ca tu chiar iti folosesti uneltele (Karesuando-ul si amnarul, faptul ca ai sacrificat un termos bun...) Ca fapt divers, inoxul ala "arunca" multe scantei de pe amnar. Ma asteptam la asa ceva de la un otel carbon, nu de la inox.
    Cireasa de pe tort a fost ca ai folosit lingura de lemn pe care ti-ai confectionat-o ca sa mananci.

    Salutari, Korbin

    RăspundețiȘtergere
  4. Hihi, multumesc.

    Chiar m-am bucurat cand a fiert.

    Legat de scanteie, daca dau cu carbon zici ca ti-ai bagat reflectorul in ochi asa flama scoate. Se pare ca poti obtine scanteie si cu o piatra ascutita. Conteaza sa zgarii cat mai tare si apoi mai conteaza frecarea dintre materiale. Asta am remarcat eu.

    Mi-ai dat o idee de filmulet :) Carbon versus stainless steel pe amnar :)

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa va folositi porecla sau numele real pentru postarea comentariilor si NU nume de firme sau anonim. Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.