22 aprilie 2009

Hobo stove (sobiță)

Mai demult am văzut pe youtube la un tip din Anglia o sobiță pe care și-a făcut-o singur dintr-un termos. Neavând ce face astăzi și fiind un pic stresat de niște probleme personale, m-am gândit să îmi iau gândul de la ele și să încerc să fac și eu o sobiță. Iată ce a ieșit:


 Și testul.


UPDATE 23.04.2009 
După ce am mai urmărit o dată filmulețul lui Sean The Silver Fox de pe youtube, am văzut unde am greșit și am făcut modificările necesare. De fapt sunt completări. După modificări 300ml de apă (pentru o supă) au dat în clocot după 8 minute și asta fără capac. Dacă pun capac o să fiarbă și mai repede. Am să filmez și am să urc pe youtube imediat ce-mi permite timpul. Sunt extrem de încântat de rezultat. Chiar și fratele meu a fost surprins :D

Alex

3 comentarii:

  1. Chiar mi-a placut sa privesc cele 2 filmulete.
    Nu consider ca e elocvent in cit timp fierbe apa, la aceasta sobita, deoarece: ori esti la iarba verde si vrei sa te joci cu jucaria, ori esti intr-o situatie de criza. Daca esti la iarba verde e clar ca nu conteza timpul, iar daca esti intr-o situatie de criza, apa doar o incalzesti suficient de tare sa te incalzeasca respectiva bautura. Daca consumi "X" combustibil sa aduci apa la 1 grad sub pragul de fierbere, vei consuma cel putin "10X" combustibil pt. acel grad buclucas in plus. De ce? Pt. ca-i schimbi starea de agregare. Ori aceasta operatiune este energofaga.
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Partial ai dreptate. Sobita totusi a fost gandita initial pentru persoane care se plimba si la un momentdat fac popas. Apa este fierbinte dupa 5 minute. Dar de fiert nu am reusit sa o fac sa fiarba. Aseara m-am tot framantat "de ce?", am revazut filmuletul care m-a inspirat si cred ca m-am prins unde am gresit.

    1. Recipientul e prea departe de flacara si temperatura nu este suficienta pentru a fierbe apa.

    2. In clipul original, persoana respectiva foloseste un termos de 2 ori mai mare decat al meu. Deci la el incape mai mult combustibil.

    Oricum a fost un exercitiu placut pentru mine. Am sa mai fac niste modificari la sobita ca sa o optimizez si am sa pun filmulet.

    Multumesc Razvan ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un singur lucru vreau sa-ti zic: Foarte tare!

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.