18 mai 2009

Snugpak Rocketpak


Astazi am balit toata ziua la munca. O veni azi, n-o veni azi, o veni azi, n-o... ati priceput. A venit azi!

De la 2009_05_18 Snugpak
Acum ceva timp dupa ce am studiat terenul cu un sfat da la unul, cu un sfat de la altul am ajuns la concluzia ca singurul rucsac care ma coafeaza bine este un Snugpak Rocketpak.
De la 2009_05_18 Snugpak


De la 2009_05_18 Snugpak


De ce am ales Snugpak si nu orice alceva de la un magazin de munte?

Raspuns simplu. Sunt genul de om caruia ii place sa aiba acces imediat la cat mai multe lucruri indiferent daca are nevoie de ele sau nu. Pur si simplu este o pretentie de-a mea. Rucsacii de munte nu imi satisfac gusturile pentru ca sunt gen tub. Adica bagi totul intr-un tub. Daca ai nevoie de ceva care este la fund trebuie sa scoti tot. Iar daca au buzunare laterale acela sunt superficiale (foarte mici). Da stiu, un om organizat ar zice "pai da, daca nu stii sa-ti faci rucsacul!". Ei bine eu imi fac rucsacul dupa prioritatile mele si nu ale altora. Snugpak a fost gandit pentru armata englezeasca. Acces rapid la orice, oricand. De aceea l-am ales si nu imi pare rau.

De la 2009_05_18 Snugpak


Cu rucsacul Snugpak ai 3 rucsaci intr-un singur pachet. Adica ai rucsacul principal de 40litri (70 la cealalta varianta) plus 2 buzunare detasabile de cate 15 litri fiecare. Exista si un ham special (yoke) cu care poti lega cele doua buzunare impreuna si ai un rucsac de 30 de litri. Asta ca sa intelegeti cat de versatil este. Cu alte cuvite acest rucsac poate fi carat de doua persoane in acelasi timp :).

De la 2009_05_18 Snugpak



[edit 19.05.2009] am gasit "fotomodel". Pe frati-meu. :)

Am incarcat rucsacul la nivel paranoia ca sa vad cam cum vin puse. Am luat cam tot ce am de camping si am pus in/pe el. Am folosit si borseta in toate pozele.

Vazut din fata.
De la 2009_05_18 Snugpak

Cureaua bej este de la borseta.

Lateral.
De la 2009_05_18 Snugpak


Din spate.
De la 2009_05_18 Snugpak


De la 2009_05_18 Snugpak


Unul din buzunare l-am umplut cu sobita, sticla gradata de apa Nalgene, ibricelul si un kit de tigai de gatit in care am arzatorul de la butelia cu gaz, o canita, tacamuri si un maner special pentru apucat tigaile de pe foc. Mai este loc pentru supe instant.

In celalalt buzunar am pus hamacul, tenda si franghii. Adica tot ce inseamna adapost.

In mijloc am pus un sac de dormit care sta pe fundul rucsacului. A mai ramas o groaza de spatiu de umplut cu haine si ce mi-o mai trece prin cap. In capac va fi trusa medicala/igienica si maruntisuri gen lanterna frontala si alte nebunii. Sub capac am pus patura din lana.

De asemnea pe interior rucsacul are un buzunar special pentru camelback (punga de apa de baut din mers). Buzunarul a fost gandit sa nu stea pe spate ci pe laterala. Acest lucru este bun in perioadele reci cand apa nu iti va raci spatele. Personal nu sunt fan camelback asa ca am sa ignor aceasta optiune.

Pe exteriorul rucsacului am sfori si gaici pentru agatat alte echipamente cum ar fi patura din lana, bete de trecking, izopren si topor.

De asemenea, o chestie foarte faina. Pe fundul rucsacului, pe exterior se afla un buzunar cu fermoar. Inauntru se alfa DOUA pelerine de ploaie pentru rucsac. Una in culori de camuflaj si alta in culoarea rucsacului. La rucsacii verzi, a doua pelerina este camuflaj de desert.

Sunt EXTREM de incantat de rucsac. Este primul meu rucsac adevarat. Evident daca voi avea nenorocul sa pateasca ceva fara a fi abuzat am sa va zic. Oricum cel care mi-a recomandat acest rucsac (am uitat numele) mi-a spus ca a carat un sac de ciment cu el si "nu avea nici pe dracu'".

Cam atat. Am sa revin asupra acestui post cu fotografii mai detaliate (trebuie sa pacalesc pe cineva sa care rucsacul ca sa fac eu poze :) ) si eventual un filmulet cu ce am pus in el.

Numai bine.

26 de comentarii:

  1. Sa-l folosesti cu placere, frate! Primul Snugpak din Romania, tot un rocket, a fost al meu, si ultima data l-aum folosit azi-dimineatza. Nu stiu ce perere ai tu, da' io am carat un sac de ciment in al meu, si a rezistat.

    Sa ne vedem pe coclauri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Spanac, m-ai citat si tu la chestia cu cimentu'. :D Te-am bagat in blogroll la mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu erai bre! Uitasem :) Pai te-am citat ca e meritul tau :) Nu ma dau mare cu ce nu e al meu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu stiu daca ma mai ai in lista de mess, vine vara, bine-mi pare, hai sa vedem cum facem niste vitejii impreuna...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-l folosesti sanatos si sa te bucuri cat mai des de el !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa-l stapanesti sanatos. Nu vreau sa-ti stric placerea de a fi posesorul unui lucru nou si pe care il astepti de mult, dar...
    Posed si eu acelasi produs (varianta kaki/olive) si pot sa-i aduc cateva critici, si anume :

    1 - Mi se pare greu atunci cand este gol, si asta comparandu-l cu un rucsac de 120 litri chinezesc, confectionat din cordura, un material mult mai gros. Rucsacul amintit este un Siweida Tropical Track;

    2 - Cadrul intern, din aluminiu, mi se pare realizat slabut, din cauza faptului ca nu este fixat la imbinarea cu nituri incat sa fie imobil. Din aceasta cauza am observat ca a ros putin materialul de sub copertina interna prevazuta cu benzi velcro, ceea ce m-a facut sa "imbrac" partea de sus cu folie de protectie si banda izolatoare. Asta ca sa previn deteriorarea pe viitor a materialului - ceea ce iti sugerez si tie.

    3 - Fermoarele compartimentelor laterale nu au blocator, ceea ce determina cheita fermoarului sa cada permanent. Nu am gasit o solutie definitiva la chestia asta, o sa ma mai gandesc.

    4 - Cu yoke-ul ala (hamul suplimentar) nu prea stiu sa ma descurc. Adevarul e ca nici timp nu am avut sa il studiez mai atent, dar are cam multe catarame, si nu reusesc sa le folosesc pe cele din partea de jos a harnasamentului, permitand compartimentelor (buzunarele laterale) sa fie fixate SUS, dar sa se miste liber in partea de JOS. Din nou, not ideal.

    Poate e mentalitatea romaneasca de vina, dar eu cand cumpar ceva, sper sa ma tina o viata, pentru ca sunt sarac. Englezii poate ca sunt mai realisti, cumpara ceva si spera sa-i tina cat sa-si merite banii, sa acopere investitia, nu stiu, si se asteapta sa fie bun o perioada de timp, dupa care inlocuiesc produsul cu unul nou...
    Modelul RocketPak copie design-ul militar, dar - pe cat imi aduc aminte - nu echipeaza armata engleza, desi este categorisit in nisa military/civil market. Aici este posibil sa ma insel, asa ca daca am gresit, corectati-ma.
    Faptul ca s-a carat cu el un sac de ciment nu mi se pare relevant, este posibil sa faci acelasi lucru cu mai multe sacose de plastic asezate una in cealalta, sau cu o sacosa de rafie. Cred ca aproape orice rucsac este in stare de "performanta" asta, atat timp cat nu o faci regulat.
    De ce l-am achizitionat totusi, daca ii aduc atatea critici ? Pai, ca si tine, Calatorule, nu voiam rucsac alpin. Voiam ceva militar, modular, din marterial bun, idealul fiind un Karrimor Sabre 45, sau ceva de la Berghaus (un Cyclops, dar ala are 100L) sau Kifaru. Logic ca asa ceva nu am reusit sa gasesc in Romanica (copyright Yety), asa ca am ales the next best thing.
    Bineinteles, are si parti pozitive. Este modular, husele de ploaie chiar functioneaza si au fost situate bine gandit, usor accesibile. Compartimentul principal este destul de micut cat sa nu stanjeneasca miscarile, iar critica adusa de ceilalti utilizatori, cum ca pozitia ridicata de a-l cara este un dezavantaj, eu il consider un plus, deoarece permite o mai mare libertate de miscare si cred ca este gandit pentru o utilizare mai "sportiva". De exemplu, mi se pare mult mai usor sa alerg sau sa trec peste obstacole cu el in spate, decat cu un orice alt rucsac pe care l-am incercat si care se sprijinea pe talie.

    P.S. : Ala de 100 litri de la SnugPak se numeste "Bergen", nu "RocketPak".

    Korbin

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Korbin. Greu nu mi sa parut. Materialul pare subtire. Presupun ca din cauza ca nu e dublat cu cauciuc. Legat de fermoare am citit si eu pe la englezi ca se deschid sau se mai strica. Dar asta o rezolv. Nici o data nu am avut incredere in fermoare si nasturi :)

    Legat de Karrimor Sabre. Sunt super rucsacii dar costa de te lasa lat. Pot fi cumparati de pe site-ul lui Ray Mears (livreaza in Romania) dar se vinde totul pe bucati. Rucsacul nu vine cu buzunarele. Trebuie cumparate separat.

    Legat de Yoke. Nu stiu e sa zic. Eu nu am cumparat pentru ca nu are sens.

    Faptul ca este mai sus ma multumeste pentru pot cara in acelasi timp borseta.

    In rest sa speram ca e rezistent. Am sa-l scot la tavaleala weekendul asta la mare. Timpul va scoate la iveala cat de bun este. Totusi nu cred ca este un produs asa de prost :) Asa nu l-ar mai cumpara nici americanii :)

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am să-l iau pe cel de 100 L. Preţul e cam mare dar...sper să merite. Şi Dave Canterbury îl lăuda. Să-l foloseşti sănătos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Spor la cumparaturi! Am vazut prezentarea lui Dave :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut!Felicitari pentru alegere.Ai fost foarte convingator,asa incat mi-am luat si eu unul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa-l stapanesti sanatos! :) Sper sa te bucuri de el. Eu tocmai am venit de la munte si sunt foarte multumit de cum a rezistat (l-am incarcat full). Dar ma rog... a fost prima lui iesire.

    RăspundețiȘtergere
  12. sunt si eu interesat de asa ceva.
    ma intereseaza sa il folosesc si in expditii montane. are cadru pentru spate si buretel din ala de eliminat transpiratia?
    ce diferente sunt intre snugpack si un rucsac montan din comert?
    si cat de repede livreaza produsele neramo?
    tocmai am avut o experienta proasta cu cei de la kaki.ro, astept de 3 saptamani un colet.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu tocmai am fost cu el la munte acum. Ce sa zic. Este bun. Faza este ca am luat multe chastii grele cu mine (carti, cutite, etc) si m-a cocosat.

    Are cadru metalic in interior care poate fi scos. Ai putea sa folosesti suportul la camping cu putina imaginatie :)

    Legat de transpiratie. Aici nu mi-a placut. Adica am transpirat ca porcul. In fata eram uscat pe spate eram ud. Dar luand in considerare ca nu am mai fost de mult la munte cu un rucsac in spate este normal sa transpir. Problema este ca nu are aerisire.

    Diferenta dintre acest rucsac si cel montan am zis-o mai sus. E ca si cum ai avea 3 rucsaci in spate. Poti accesa pe fiecare in parte fara sa deranjezi totul. La rucsacul de munte daca ai nevoie de ceva care este la fund, trebuie sa scoti tot. Eu l-am luat pentru ca mi se pare mai util pentru MINE. E bun la opriri dese cand umbli des in el.

    Daca nu te intereseaza sa ai acces rapid in multe locuri, cumpara direct rucsac montan.

    De asemenea trebuie sa te obisnuiesti un pic cu snugpak pt ca sta mai sus pe spate.

    Inca o chestie misto la Snugpak. Rucsacul are 2 pelerine de ploaie (una camuflaj).

    Deci e chestie de gusturi.

    Prima mea comanda la Neramo acum un an a fost onorata dupa vreo 2 luni. Dar din cauza ca nu au livrat producatorii marfa. De atunci mi-au livrat instant. Oricum m-am invatat sa intreb pe mail inainte daca au in stoc. Si tot pe mail comand. Se misca foarte repede daca au jucariile in stoc.

    La Kaki cred ca se lovesc de producatori si de aceea intarzie. Deci nu cred ca e vina lor.

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  14. salutare !
    nou pe aici, vin cu cateva observatii/ intrebari:
    "La rucsacul de munte daca ai nevoie de ceva care este la fund, trebuie sa scoti tot" pai la asta al tau se procedeaza altfel ? :D. Sunt modele care jos au o diafragma cu fermoar - cam asta ar fi solutia, dar din experienta iti zic- nu prea am folosit diafragma, jos tineam sacul de dormit si cand aveam nevoie de el oricum cam tot rucsacul era scos (haine si papa adica)
    Din experienta iti spun apropos de pelerinele de ploaie. Nu am folosit niciodata, pentru ca :
    1- cand mergi transpiri, te cam uzi oricum,si prefer niste haine impermeabile care respira (gen goretex , simpatex etc)
    2 ca sa nu ude rucsacul , eu bag toate lucrurile in pungi. pe categorii "tricouri" , etc, si acum majoritatea rucsacilor se fac din cordura care este destul de impermeabil.
    3 . daca bate si vantul esti un fel de "zmeu"
    Vad in poze ca mergi cu rucsacul si borseta la spate - tot din experienta iti spun ca nu se "pupa", in sensul ca fundul rucsacului va apasa pe borseta si va deveni incomod. daca porti normal borseta (in fata adica) atunci cand vei cobora in fuga o panta borseta se balangane in sus si jos si iti va da niste "bobarnace" la "bijuteriile de familie" (sau poate doar la mine s-a intamplat ?) eu de atunci tin borseta in capac sau undeva sus in rucsac.
    Patura de lana, cu tot respectul - e frumoasa, probabil si scumpa, dar eu nu as merge cu asa ceva in spate. pentru ca, este voluminoasa si grea; Daca vrei o patura iti recomand una dintr-un material gen POLARTEC - un fel de lana artificiala- este mult mai usor, se usuca mult mai repede si tine de cald si cand e ud(sau cel putin asa se lauda producatorii, eu m-am impacat bine cu bluzele din materialul asta); as lua un sac de dormit care are o husa si se face mic.
    Nu sunt adeptlui sa merg la drumetie cu "dulapul " in spinare. Decat daca vreau sa fac muschi. Un rucsac mai lat decat corpul se agata de crengi si incomodeaza teribil. Pe cand unul cat mine de lat- pe unde am incaput eu stiu ca va incapea si el. Buzunarele laterale - pai daca se rup fermoarele....Si chiar nu stiu ce as putea baga acolo (apa/ energizante/ telefon/harta/bani) daca merg cu trenul/autobuzul etc am o grija in plus (sau poate sunt un paranoic) dar tot timpul am considerat buzunarele laterale un "magnet" pentru hoti.
    Repet nu am avut in mana modelul asta de rucsac - sunt doar opinii generale pe aici, dar bazate pe ani multi de experienta. Un lucru important la un rucsac sunt chingile - sa le reglezi bine pe corp. La coborare le mai strangem un pic (pe cele de la bratele) ca sa nu se balangane prea tare rucsacul.
    Si la noi se gasesc multi rucsaci de calitate. E drept ca daca as avea o tona de bani as lua unul "de firma". Karrimore, Berghaus, Lafuma , Grivel, Archeopterix - pe aici m-as opri. Imi amintesc acum ceva timp- ani buni-imediat dupa revoluitie- am vazut un in refugiul costila la un tip venit din afara Karrimore Jaguar. Pot spune ca m-am indragostit de modelul ala. Intre timp a mai evoluat tehnologia se pare.
    Cum ar fi sa ajungi la cabana si toate hainele din rucsac sa fie ude de suc si lipicioase? pe vremuri mi s-a desfacut o sticla de suc in rucsac - (cu brifcor - acum 20 ani) si de atunci imi pun hainele in pungi de plastic. Si acum cand pun un pet in rucsac strang bine de tot dopul.
    Alta data am pornit sa fac creasca fagarasului cu un rucsac cu cadru cu 25 kg in spate. Am renutat dupa 2 zile, dupa ce am hranit cainii cu salam, unt etc. De atunci ma uit cu mare grija la ce pun in rucsac, ca eu il car.
    Tot ce am scris aici ti-am scris din suflet, nu ca sa te critic sau sa ma dau mare. Si eu am invatat de la altii -si de multe ori pe propia-mi piele, si desigur mai am inca multe de invatat.
    Cu bine si sper sa ne revedem si pe forumul bushcraft
    Adrian (ogre71 pe bushcraft)

    RăspundețiȘtergere
  15. Sal :)

    Discutia asta poate continua la infinit :) Este opinia mea. Tu te referi mai mult la drumetii montane. Si nu ai citit tot :)

    1. Nu sunt eu in poze :)
    2. Am scris ca am umplut rucsacul la nivel "paranoia". Deci nu va fi incarcat asa in vecii vecilor.
    3. Patura este o optiune personala. Daca te incalzeste cu ceva sa stii ca acasa am pe pat polartec :)
    4. Acea borseta nu poate fi purtata in fata. Nu este din aceea de care stii tu :). Rucsacul nu este ca rucsacii de munte de care zici tu. Sta pe spate mult mai sus si ai loc sub el mult. Da, daca as merge pe munte cu el, nu as pune borseta pt ca m-ar obisii (are 4kg umpluta)

    Sa stii ca am mers si eu pe munte cu ani in urma cand am avut cu cine si stiu cum e cu rucsacii. Nu i-am descoperit acum. Din pacate ne-avad in ziua de azi prieteni cu care sa mai merg pe munte calumea, ma rezum la paduri in zonele de deal si campie.

    Ma deranjeaza ca toata lumea asociaza bushcraft cu mers pe munte. Eu merg la padurea baneasa cu rucsacul. Imi iau cateva carti cu mine ca sa ma tina ocupat acolo. Pentru mine bushcraft nu inseamna treaseu montan. Inseamna sa ma duc undeva si sa stau si sa fac acolo ce mi-am propus. De aceea vreau acces rapid la orice ca sa nu desfac rucsacul. Stiu de acea deschidere de jos la rucsacii de munte. TOTI isi tin acolo sacul de dormit. Sunt convins ca nimeni nu isi va scoate conservele sau apa pe acolo :)

    Si inca o data: este optiunea mea personala si nu o impun nimanui.

    In rest, bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. "Nu stiu cum e cu cele de munte pentru ca pana acum nu am avut decat rucsaci de carrefour" - Acum m-am lamurit. Felicitari pentru rucsacul de firma.
    Adrian

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi suna a ironie. Avem o problema?

    RăspundețiȘtergere
  18. indiferent de ce spun eu, tu ai intotdeauna dreptate. chiar si aici :P

    RăspundețiȘtergere
  19. incep cu citate din tine:
    Ma deranjeaza ca toata lumea asociaza bushcraft cu mers pe munte. Eu merg la padurea baneasa cu rucsacul" ... "Eu tocmai am fost cu el la munte acum" ..." :D
    "Am scris ca am umplut rucsacul la nivel "paranoia". Deci nu va fi incarcat asa in vecii vecilor." ..."Eu tocmai am venit de la munte si sunt foarte multumit de cum a rezistat (l-am incarcat full). "..."Ce sa zic. Este bun. Faza este ca am luat multe chastii grele cu mine (carti, cutite, etc) si m-a cocosat"... :D
    "Sa stii ca am mers si eu pe munte cu ani in urma cand am avut cu cine si stiu cum e cu rucsacii. Nu i-am descoperit acum. "...."Nu stiu cum e cu cele de munte pentru ca pana acum nu am avut decat rucsaci de carrefour" deci stii cum e cu rucsacii, DAR NU STII CUM E CU CELE DE MUNTE...:D

    Ai aratat un produs pe care l-ai luat. Mi-am permis sa aduc niste comentarii - zic eu la obiect. Si retine- totul ti l-am zis din inima, ca unui prieten bun. Tu esti berbec si te superi.
    Daca te laudam cred ca erai foarte fericit. Eu zic ca am fost la obiect. Am scris despre rucsac, si cam ce am gandit eu. Tu imi zici ca nu erai tu in poza (de unde ai dedus ca ma intereseaza asta ? ) si apoi ma intrebi daca "avem o problema? "
    Nu o sa te mai critic de acum, ca esti suparacios rau.(asta e ultima critica :P )
    omule in alta ordine de idei. am intat aici pentru cateva clipe de deconectare, sa-mi aduc aminte de lucruri frumoase. tu iei totul foarte personal. unde vrei sa ajungem ? ca in clasa a doua sa ne intalnim sa ne batem ? poate ar fi mai bine sa bem o bere (suc), mai ales ca suntem amandoi din bucuresti. Si mai ales ca as vrea sa te rog sa ma inveti chestiile legate de woodcrafting. fii si tu mai calm, mai ales ca esti gazda pe aici.
    Spor la bushcraft !

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai, nu ma deranjeaza critica. Dar replica de mai jos mi-a sunat foarte aiurea. Poate nu vroiai sa sune asa dar a sunat cam aiurea de la mine de aici.

    ""Nu stiu cum e cu cele de munte pentru ca pana acum nu am avut decat rucsaci de carrefour" - Acum m-am lamurit. Felicitari pentru rucsacul de firma.
    Adrian"

    Gata cu citatele. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Remediile mele la problemele Snugpak-ului:

    - cheita fermoarului lateral are un snur ( daca n-are punetzi ) - snurul se trece prin chinga de sus ce strange de asemenea buzunarul pe sac- si nu mai coboara cheita.

    - cadrul intern este realizat ca sa tina putin forma rucsacului pe spate este articulat ca sa nu jeneze- nu are alt rol, nu este nevoie sa fie mai rigid de atat- e o idee foarte buna imbracarea acestuia in ceva care sa previna uzura prematura prin frecare.

    - YOKE- se fixeaza pe centura militara in partea de jos -ca niste bretele fixate pe centura si exista rucsacuri mai mari sau mai mici de la snugpak care acopera cam toata gama.

    Sunt solutziile pe care le-am gasit eu. Rocket-ul e preferatul meu (mai am un Sleeka Force 35) si il car cu mine in fiecare weekend.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut!

    Căutând rucsaci de scule (nu se găsesc în România), am dat de articolul ăsta: http://www.calificativ.ro/Sfaturi_pentru_alegerea_unui_rucsac-a14460.html

    În comentarii e text de la tine, sau nu am citit eu bine? :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Ai dreptate. Acum cateva saptamani am descoperit si eu cam acelasi text dar pe alt site. Nu stiu cine pune :). Iti dai seama ca nu am treaba cu acele mesaje :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu gasisem pe alt site textul :). Eh. Nu am ce sa-i fac. Rucsacul e bun totusi. Pacat ca au customer service de cacat si descrierea la produse la fel. M-au ars cu doua chestii destul de scumpe.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.