20 iunie 2009

O plimbare

Am iesit cateva ore la padurea Baneasa. Am uitat acasa bricheta si amnarul. Am aprins focul cu o lupa, un chibrit umed si o lumanare.

La final cand strangeam dintr-un tufis a aparut o caprioara. S-a apropiat la o distanta mai mica de 10 metri de mine fara ca sa ma vada. Am incetat sa mai fac orice miscare ca sa vad cat ii ia ca sa ma vada :) I-a trebuit cam jumatate de minut. Cand m-a vazut a facut un salt inapoi si a inceput sa latre. M-a pocnit rasul. Vazusem pe internet o caprioara care latra dar nu credeam ca toate fac asa. Daca nu o vedeam as fi jurat ca e un caine.

Numai bine!

9 comentarii:

  1. Ziceai ca ti-ai pus cu tine niste manusi de cauciuc, caci sperai sa gasesti urzica sa faci sfoara;... in gradina bunicilor mei este urzica din belsug :)), si ma gandeam sa fac si eu sfoara... vreau sa stiu daca este o perioada anume cand trebuie taiata urzica?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am incercat acum cateva saptamani si am reusti. Ideea e sa fie planta matura ca sa aiba tulpina groasa ca sa ai materie prima. Deci poti sa iti faci de cap acum :)

    Toamna ar fi cel mai bun moment pt ca atunci planta atinge apogeul.

    Spor :)

    P.S.
    Aveam manusi din piele :) Erau cateva urzici dar mai departe de locul unde am stat asa ca am abandonat cauza. Poate incerc maine.

    RăspundețiȘtergere
  3. In legatura problemei cu chibriturile ude...
    Ti-as recomanda sa cumperi chibrituri marca Match Point (modele mai noi)
    http://picasaweb.google.ro/duca.razvan94/Razvan?authkey=Gv1sRgCOOnwdOsj8X37wE#slideshow/5349483111361856914
    ... nu ca as vrea sa fac publicitate acestei firme :))...da o zic din experienta personala...odata mi-am scapat chibriturile in apa...tot ce a trebuit sa fac a fost sa sterg chibriturile de haina mea, sa suflu putin sa se uste, dupa care am putut sa le aprind!
    Sau binenteles, daca vrei sa actionezi profesional exista de cumparat chibrituri waterproof si windproof ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am gasit pe youtube clipul asta interesant.

    http://www.youtube.com/watch?v=_nqAQlw1_Ro

    Ii despre cum sa faci impermeiabile niste chibrituri obisnuite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am chibrituri waterproof si windproof dar logic ca erau acasa in sertar :) Au fost cam scumpe si nu imi vine sa le folosesc la iesiri banale :). In mod normal am bricheta si amnarul la mine dar azi pur si simplu le-am uitat acasa :)

    Pe la mine pe aici nu am vazut decat chibrituri din astea banale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Misto metoda. Am auzit de ea. Am sa incerc si eu. Dar sa gasesc alte chibrituri. Astea sunt proaste din fabrica. Cand le-am cumparat se desprindea catranul usor de pe ele. Am sa incerc sa fac si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca-mi permiti te rog: ce cutit folosesti in videoclip? Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti permit :)

    Este un Karesuando Boar (Stainless steel)

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru rabdarea pe care ai avut-o sa aprinzi un foc.Si eu am patit de multe ori cazuri dinastea dar singura chestie importanta in a face focul sau alte lucruri este sa-ti pastrezi calmul si sa gandesti pozititv.Daca cedezi din prima nu o sa rezolvi nimic te inervezi si plus ca nu vei fii satisfacut ca ai reusit.
    In legatura cau acea metoda e bna eu am reusit sa imi fac o cutie(a durat cam o ora jumate sa o fac pe toata) dar sa stii ca daca ceara nu este pusa cum trebuie sau sa o modelezi pe bat ea ori se faram ori lasa umezelii sa treaca pe langa ea si ajunge la fosfor

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.