8 octombrie 2009

Alta lingura

Azi am mai terminat o lingura. Pe asta cred ca am sa o plimb cu mine pentru ca imi place cum a iesit. Ma joc la ea de cateva zile. Nefiind la norma imi permit sa cioplesc 5-10 minute si sa las pe alta zi.
bushcraft
De la 2009_10_08
Lingura este din lemn frasin. Cu ocazia asta m-am prins de ce unele arcuri se fac din frasin. Este un lemn extrem de dur. Am avut senzatia ca am cioplit o bara din metal. Dar mi-a placut. Eu de obicei bricegaresc pentru placerea de a taia lemnul si nu neaparat pentru prudusul final iar daca e prea moale ajung la sfarsit prea repede.
bushcraft
De la 2009_10_08
bushcraft
De la 2009_10_08
bushcraft
De la 2009_10_08
Frasinul din care am facut rost de cateva bucati era rupt de vant. Era la padurea Baneasa. Am probat fierastraul cel nou (Laplander) despre care pot spune fara nici o retinere ca e in stare sa ingenuncheze orice lemn. E de vis. Initial am vrut sa-l compar cu un fierastrau ieftin dar dupa cateva folosiri in curte nu am avut ce compara. Fierastraiele ieftine le-am facut cadou. Daca tot am pozat lingura am pozat si toate dracoveniile pe care le-am facut de cand a inceput sa ma intereseze bushcraft-ul. De fapt de cand ceea ce multi dintre noi avem in sange, a capatat un nume si un sens pentru mine. Le-am asezat aproximativ cronologic de la stanga la dreapta. Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa le datez asa ca nu mai tin minte exact cand le-am facut (as putea rasfoi blogul pentru unele dar mi-e lene acum).Vreo 3 linguri lipsesc. Una este facuta cadou inainte sa o pozez, alta e atarnata de un cutit, iar a treia este intr-un saculet in care tin cafeaua si zaharul. Pe ultimele doua am uitat sa le scot la inaintare. Dar poate alta data :) Cred ca la anumite intervale am sa imi pozez "betele" ca sa vad progresul in timp. Chiar daca unele arata urat si sunt nefolosibile, eu le pastrez. Imi plac si imi aduc aminte de unde am pornit (nu ca acum as fi mare artist). Buba e ca nu prea am pe unde sa le mai pun prin camera :).
bushcraft
De la 2009_10_08
Seara buna! Alex

8 comentarii:

  1. Buna! Frumoasa lingura! Inteleg ca sunt niste cutite speciale curbate pentru cioplire concava insa m-ar interesa ce anume folosesti tu si de unde ai procurat cutitul respectiv.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://bushcraft-romania.blogspot.com/2009/06/un-cutit-pentru-whittling-si-o-busola.html

    http://bushcraft-romania.blogspot.com/2009/03/review-februarie-2009-sau-ce-mai-facut.html (vezi la mijloc)

    http://bushcraft-romania.blogspot.com/2009/03/cutit-nordic-paracord.html

    Primele trei cutite Mora sunt luate de la totalmag.ro. Te sfatuiesc sa suni. Nu face comanda pe net pentru ca risti sa te ignore. In ultima perioada nu mi-au placut deloc pentru ca le-am trimis 3 mailuri si nu mi-au raspuns. Daca nu vor bani ii dau in alta parte. Am refuzat sa-i mai contactez.

    Iti mai recomand sa-l contactezi pe Iron. Vezi ca mai comenteaza pe aici si are si blog (vezi in dreapta in "bloguri pe care le urmaresc"). Poate iti face el. Daca ai bani si un card, cumpara de la www.raymears.com scule calumea si sanatoase. Mult mai bune decat ce am eu. Cred ca am sa-mi ascult acest sfat in viitor :)

    Succes!
    Alex

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut pe site-ul autdoor -living un comment de-al tau cum ca n-ai fost niciodata in Retezat.
    Eu il strabat de cand aveam 12 ani... si acu-s trecut de 33:). Acolo am prins si primele lectii de bushcraft- mai mult pe dibuite si din nevoia de a ma descurca la fata locului. Sunt un tip simplu si toate instinctele pe care le simteam s-au transformat in acest singur cuvant- bushcraft.
    Dar sa revin la idee. Retezatul e la o aruncatura de bat de mine- 50 de km.... si esti invitatul meu oricand la o iesire. Abia am coborat din munte acum o saptamana.
    Daca ne sincronizam cumva concediile anul viitor, esti invitatul meu :) Adica, vii de acasa, dormi la mine si plecam impreuna. Mai am doi amici pasionati de bushcraft si ar fi un schimb minunat de experienta. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  4. O mica precizare:) - Cand ziceam ca poti dormi la mine ma refeream la faptul ca cele mai bune plecari spre munte, de la mine din oras, se fac cu noaptea-n cap (4 dimineata)- atunci ii trenu' care ne arunca la poalele muntelui. Dar astea-s detalii ce se pot discuta la concret in cazul unei iesiri.
    Pentru mici iesiri eu am la dispozitie paduri intinse la doar jumate de ora de oras - zona de dealuri cu izvoare, mistreti si... cate-un ursulet morocanos care nu catadixeste sa bage in seama o foaie de cort si-un individ care aprinde focu' cu amnaru' sufland in jar pana i se aprind ochii-n cap:)) (glumeam).
    Dar vorbim pe tema asta. Poate ne adunam mai multi o data si facem o iesire de pomina:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai ramane sa vorbim. Anul asta nu mai pot decat in weekend-uri sa ies pentru ca mai am doar 4 zile de concediu si le tin pentru revelion. Vedem la anul. Mersi de invitatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. am crezut ca nu mai faci linguri si obiecte de lemn, da m-am speriat degeaba, foarte reusita lingura imi place cel mai mult dintre cele facute de tine pana acum

    RăspundețiȘtergere
  7. Super lingura, ai talent.
    Ref. Laplander, cine vrea, vedeti ca au adus la arcuri-cutite.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Da. Am vazut. Si pretul e bun ;)

    Fierastraul face toti banii.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.