21 octombrie 2009

Cărţi

A venit si comanda de pe Amazon.com. Am avut un pic emotii pentru ca a fost prima comanda si am ales cea mai ieftina metoda de trimitere care nu ofera tracking number. Dar pachetul a ajuns bine.

Asa... Am comandat doar 3 carti dintr-o lista mai lunga pe care mi-am facut-o acum o luna. Urmeaza la fiecare salariu sa cumpar cateva carti de acolo pentru ca este o mina de aur Amazon.com. Trebuie doar sa stii niste engleza.

Prima carte.
Mie imi place sa ma plimb cu ambarcatiuni cu vasle pe apa. De aceea m-am dat peste cap acum aproape 2 ani si mi-am luat un caiac. Dar visez la o canoe. In consecinta prima carte este despre cum sa construiesti pagaie (vasla unei canoe).






De la 2009_10_21 - Carti
De la 2009_10_21 - Carti

Imaginile sunt alb-negru dar sunt de calitate asa ca nu riscati sa nu intelegeti.
La urmatoarea comanda am sa iau niste carti despre constructia de canoe.

Presupun ca unii dintre voi deja ranjesc pe sub mustata si se intreaba "unde dracu' isi mai face asta si canoe acum?". Raspunsul este ca nu stiu daca o sa am spatiul necesar pentru asa ceva, dar imi place sa stiu cum se face. In general imi plac cartile Do It Yourself.

A doua carte.
Cati dintre voi nu si-au imaginat ca ar trai in salbaticie acum sute de ani si si-ar face singuri adaposturi sau cabanute. Ei bine, aceasta carte va alimenteaza acele vise. Contine schite de la adaposturi simple, pe care le puteti construi in zilele noastre impreuna cu prietenii cand iesiti la o padure, pana la cabane din barne in adevaratul sens al cuvantului. Sunt convins ca aceasta carte, chiar daca nu a sa va scoata din casa din diverse motive, o sa va faca sa visati la o lume mai simpla cu zambetul pe buze. Prima publicare: 1914


de la 2009_10_21 - Carti
De la 2009_10_21 - Carti

De la 2009_10_21 - Carti


A treia carte.
Micul indian din voi va incepe sa tropaie aici :). Este Biblia faurarilor de arcuri. Din cautarile mele pe net se pare ca este cartea cartilor in materie. Dar poate ma insel. Sunt 4 volume. Eu l-am luat doar pe primul pentru incepatori.




De la 2009_10_21 - Carti

De la 2009_10_21 - Carti


In textul de pe spatele cartii zice de 3 volume. Cred ca autorii nu luasera in calcul de la inceput si al patrulea volum :). Sunt patru sigur. Cautati si voi :)

Cam asta a fost pe luna asta.

Va urez vise placute!
Alex

P.S.
Cei care nu aveti un card sau nu vreti sa riscati, puteti comanda de pe okian.ro. Majoritatea cartilor le aduc ei. Veti plati mai mult un pic dar e sigur.

20 de comentarii:

  1. Cred ca o sa imi iau si eu ultimele 2 carti, par interesante; le-ai luat de pe site-ul din US, sau unul din europa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din US. Pe cel din europa au preturi prea mari. Vezi ca exista pe ambele. Fa calcule si vezi cum iesi mai bine. Din europa vin in vreo 5 zile. Din US, intr-o luna.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Shelters, Shacks and Shanties by Daniel Carter Beard" - poate fi gasita gratuit pe www.gutenberg.org , varianta html aprox. 14 MB.
    Lecturi placute Alex!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe pot fi gasite gratuit. Si cartea cu capcane la fel e free. Din cauza vechimii au iesit de sub copyright. Dar cartea o poti cara cu tine in rucsac. Sa scoti la imprimanta e prea masiv pachetul. Am incercat si nu mi-a placut :) Asa ca am ales varianta mai eleganta :)

    Multumesc de sfat oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce pacat ca in Romania nu a existat o asa mare pasiune pentru bushcraft din partea unora ce ne-ar fi putut lasa adevarate testamente in domeniu.
    Poate,citind carti din afara,pasionatii de azi, se vor gandi si la cei de maine,si vor lasa aceste cunostinte in limba noastra, si referitor la specificul tarii noastre,pe net, si de ce nu in carti.
    Felicitari, Alex ca le cumperi! Ce vezi in ele mai interesant si mai folositor pune si pe blog, ca stii cum e vorba: N-ai carte,n-ai parte. Si romanasu'nostru nu prea are.
    Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc. Sunt oameni si la noi care stiu dar sunt foarte egoisiti si tin pentru ei. Doar daca ies bani iti mai arata cate ceva.

    Poate mai sunt oameni prin sate care stiu multe lucruri vechi dar nu au acces ca sa le scoata la lumina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari Alex!
    Vorba celor de la Radio Guerrilla-"cine nu citeste-i prost".

    RăspundețiȘtergere
  8. imi place ce vad, cred ca o sa te ajute mult

    RăspundețiȘtergere
  9. "Shelters, Shacks and Shanties by Daniel Carter Beard"...........lasa de gandit...am sa arunc o privire pe varianta de pe net.
    In Romania nu gasesti nimic despre asa ceva,si blogurile pe care le commentam si facem noi,ele sunt cele care o sa porneasca probabil un curent in Romania...Frumoase achizitii,oricum!:)
    Cum mai merge treaba cu lingura???eu am facut rost de lemn ...am avut treaba...ma apuc in curand,cand am timp liber

    RăspundețiȘtergere
  10. Din pacate de trei saptamani lucrez si in weekend. Inca nu am apucat sa ies sa caut lemn. Am acasa ceva dar sunt esente tari si am sa ma cam chinui cu ele. Momentan nu prea am nici chef pentru ca sunt cam obosit. Nu stiu cand o sa am timp si chef. Urmatorul weekend iar trebuie sa vin pe la munca asa ca nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut
    Vad ca esti indeajuns de pasionat cat sa iti iei carti de pe Amazon. Eu zic sa dai un search mai intai pe www.gigapedia.com, ramai surprins de ce poti gasi acolo. Sunt in format electronic, e ilegal, dar pentru noi care nu ne permitem din nefericire sa cumparam, poate face mult. Iti trebuie cont pe gigapedia, dar merita sa iti faci.

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut. Multe din cartile pe care le-am cumparat le-am vazut in format electronic. Prefer varianta pe hartie. Poti nota pe ea si o poti tine langa bancul de lucru. Cu laptopul langa fierastrau mai greu :)

    De asemenea oamenii aia au muncit la cartea asta si isi merita banii. Incerc sa scap de mentalitatea romaneasca de a pirata orice sub scuza "e scump". Daca e scump cumperi cate o carte dupa ce ai strans banii in loc sa cumperi 3-4. Nu au intrat zilele in sac.

    E scumpa o carte dar majoritatea conducem masini straine.

    Numai bine!
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, si eu prefer o carte tiparita.
    Dar spre exemplu lucrez in un domeniu unde in Romania nu gasesti - la o librarie mare universitara - doar 2-3 carti. Sincer imi este peste puteri sa cumpar ca doctorand atatea carti de cate am nevoie. Ma bucur ca tu iti permiti (desi probabil nici tu atatea cate ai vrea). Eu nu incurajez ilegalitatile, dar pierderile de copyright sunt reale doar daca omul respectiv si-ar permite sa cumpere acel produs. Ceea ce la noi, sa fim realisti, nu prea e cazul, mai ales ca cei care citesc sunt tineri care nu prea au bani...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma refer aici la salarii sub 300 de euro. Sa fim realisti, cu 300 de euro salariu, in un oras mare, nu ai efectiv cum sa strangi nici in ani de zile bani de carti (dupa ce dai chiria, cheltuielile, transportul si banii de masa, ai sanse sa iesi chiar in minus). Mare pacat, si eu sufar, e cu totul altceva sa ai o biblioteca adevarata, dar deocamdata nu pot decat sa visez. Poate peste cateva zeci de ani.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am inteles. Am fost si eu prin situatia asta. De fapt si mai rau. In 2005 ma pregateam sa devin cersetor.

    RăspundețiȘtergere
  16. salut. eu am cumparat numai de pe amazon.co.uk pana acum. imi poti spune te rog daca mai platesti ceva in afara de transport daca faci comanda pe amazon.com ? stiu ca la un mom dat plateai vama cand ridicai coletul de la posta. mai e asa ?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut!
    Se pare ca pentru carti nu sunt taxe vamale :D. Nu am platit nici o vama. A venit coletul la posta de cartier. In mod normal trebuia sa ma duc la posta unde este vama. Pe UK au preturi cam exagerate. Dar nu am facut un calcul cu tot cu transport sa vad daca se echilibreaza. De pe COM platesti mult transportul si astepti cam o luna. Deci fa un calcul inainte. Din UK iti vin in 5 zile. Deci cantereste situatia :)
    Spor la cumparaturi! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-am luat si eu multe carti de pe www.amazon.com. Am impresia ca, daca le au in Europa, ti le trimit de aici, chiar daca le-ai comandat de pe .com.
    De fapt, in vara, am comandat 13 carti pe amazon.com si mi-au venit in 2 pachete diferite: unul a ajuns la posta din cartier iar celalalt la oficiul postal cu vama. Am tras concluzia ca unele au fost trimise din Europa, probabil pentru eficientizare...
    Printre carti:
    Canoe Paddles, Kanoecraft, The Strip-Built Sea Kayak si multe altele de woodworking...

    RăspundețiȘtergere
  19. Posibil. Nu mi-e clar cum livreaza amazonul. Am facut o singura comanda pana acum. Cartile enumerate de tine sunt in wish list-ul meu :)

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.