16 decembrie 2009

A venit iarna :D

In sfarsit avem iarna si in Bucuresti. Personal ma bucur foarte tare ca am zapada. Dar se pare ca sunt singurul :) Pentru mine sarbatorile au cam incetat sa mai existe cu multi ani in urma. Daca de Craciun si de Revelion nu am zapada, nu mai simt nimic. Asa ca pentru mine acum este Craciunul (stiu ca o sa imi sara multi in cap).

Totusi ma uitam la TV si am vazut ce dezastru este prin Galati si alte zone viscolite bine. Am auzit de oameni fara apa si mancare. Majoritatea care ma mai viziteaza pe aici stiu ca mancarea este pe locul trei.Desi e cam tarziu pentru sfaturi pentru cei care au plecat nepregatiti ma gandeam sa arunc doua vorbe in vant pentru cazurile cand ramanem peste noapte blocati in zapada.

- Rezervor full. Pentru a putea incalzi interiorul masinii (si topit zapada) si dupa ce se iese din impas, pentru a ajunge la destinatie.

12 decembrie 2009

Proba honey stove.

In sfarsit am reusit sa mai ies si eu din casa. Exact in prima zi cu ninsoare in Bucuresti. Nu a fost cine stie ce ninsoare dar mi-a placut.

M-am plimbat ca de obicei prin padurea Baneasa. De data asta am mers pe undeva prin spatele poligonului de langa gradina zoologica.

Am luat si sobita cea noua cu mine. A fost pentru prima data cand am folosit-o. Printre gunoaiele din padure am gasit si niste folie de aluminiu din aceea groasa pentru gatit in ea. Am folosit-o ca sa pun sobita pe ea ca sa nu ard lemnul de dedesubt.
Cand este demontata pare fragila dar o data montata este foarte solida. Mi-a luat vreo 20 de minute sa stabilizez focul. Adica sa se intretina singur fara sa suflu. Se putea si mai bine dar m-am cacait prea mult cu betisoare prea subtiri care ardeau foarte repede. Si ca de obicei nu mi-am facut un stoc mai mare de betisoare :). Dar dupa aceea am folosit lemne de grosimea degetului mare care ardeau mai mult.

Mi-am facut o supa si o cafea. Bune! :)

Dupa aceea stanga-nprejur spre casa.

P.S.
Am gasit si excremente de Caprior (Capreolus capreolus sau Roe Deer in engleza).


From 2009_12_12
Excrementele de caprior au 10-14mm lungime si 7-10mm latime.
Forma "maslinei" este rotunjita la un capat si tuguiata la celalat.
Cand se gaseste cate o "maslina" singura inseamna ca defecarea s-a produs in mers. Altfel se gasesc gramezi.