28 mai 2010

Metodă de aprindere foc cu cărbuni.

Urmarind o discutie de pe forumul bushcraft.me, mi-am adus aminte de o metoda de a face focul doar cu amnar si carbuni invatata anul trecut de la David Canterbury(Wildernessoutfiters). David nu mai posteaza acum pe Youtube pentru ca a inceput colaborarea cu Discovery Chanel la o noua emisiune despre survival numita Dual Survivor. Anul acesta prin vara inteleg ca apare sezonul 1 la TV.

Aceasta metoda poate fi folosita doar daca folositi carbuni uscati luati din vatra unui foc. Nu stiu cei pentru gratar cat de buni sunt. Am inteles de pe forum ca unii se aprind altii nu. Cei din vatra focului se aprind de la prima scanteie.
Va dati seama ce carbuni sunt buni dupa cenusa alba de pe ei. Daca nu au cenusa inseamna ca vatra este veche sau a plouat recent. Puteti incerca totusi. Poate carbunii au fost uscati de soare.

Aceasta metoda va dati seama ca poate fi folosita doar in sezonul cald cand nu sunt ploi.

Alex

4 comentarii:

  1. Trădare,trădare ,de trei ori trădare,pai tu faci chestii interesante(și anume mânere de cuțit) și în loc sa le pui la tine pe blog, unde intru în fiecare zi,le descopăr pe forum ascunse printre alte zeci de subiecte ,nu toate interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca si experiment, poti incerca si cu o lupa (daca nu este inourat).

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai cu lupa nu ai nici un stres. Eu cand eram mic faceam pirogravura cu lupa pe bete. Si acum cativa ani am decorat o coada de lopata cu lupa :D. Prietenii ziceau ca sunt nebun ca am atata rabdare :)).

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant, nu m-am gandit la modul asta de aprindere a focului, care e destul de la indemana pe meleagurile noastre.
    Legat de toporul de la Evo tools, am vazut ultima oara in Auchan Militari acum o saptamana, cum a zis si Matei forma e atipica, dar pare forjat si calirea cred ca a fost bine facuta.
    Bafta.

    Marian

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.