28 iunie 2010

Prima intalnire Bushcraft Romania

A fost mai frumos decat imi imaginam. Dar timpul trece atat de repede cand te simti bine... Daca am mai fi stat macar o zi.


Cateva poze facute de Razvan.


 








Restul albumului.
Fotografii facute de Serban Razvan, Mihai Baboi si Bogdan.




Hai sa incerc sa zic si doua vorbe. In primul rand vremea a fost super pentru intrunirea asta. Sambata au fost nori grosi dar nu a plouat decat seara, noaptea si dimineata. In jur totul umed iar drumul era plin de noroi. Duminica dupa o ploaie scurta dimineata, norii au lasat loc soarelui.

Spun ca a fost vremea super pentru ca asa am putut vedea fiecare ce lipsuri avem la capitolul echipament sau unde mai trebuie "tunat". Eu personal am constat ca hamacul si tenda au facut toti banii. Pe ploaie nici o picatura nu a atins hamacul. Am avut in schimb un pic probleme cu frigul din cauza sacului de dormit. Nu pentru ca este un sac prost ci pentru ca magazinul de la care l-am cumparat a "omis" sa-i treaca exact caracteristicile. Problema sacului este ca are fermoarul pe partea stanga (exista aceeasi versiune si cu fermoar normal pe partea dreapta), iar hamacul avea iesirea pe partea dreapta. Am incercat sa dorm invers in hamac adica sa am fermoarul pe aceeasi parte cu iesirea dar din cauza obisnuintei parca stateam in cap. Asa ca noaptea am folosit sacul de dormit ca patura. Deci nu mai tinea caldura in interior, iar spre dimineata am inceput sa simt spatele rece. Cu toate astea am avut un somn foarte odihnitor. Am fost 3 hamace cu tenda (Eu, Silviu si Cristi) si restul corturi. Cristi la fel a avut probleme cu un sac de dormit prea mic. Silviu in schimb nu a avut nici o problema.

Atmosfera a fost extrem de vesela. Printre glume se mai strecura si cate un sfat sau o informatie noua, venita de la unul sau de la altul. A fost perfect. Nimeni nu se simtea ca la scoala. Am facut fiecare cate o proba cu un topor Gransfors Small Forest Axe (al lui Silviu), cu toporul lui Razvan si cu "Bestia" lui Bogdan facuta de Leon. Unii s-au declarat fani ai "Bestiei" altii au ramas prieteni cu toporul. Dar primul lucru pe care l-am facut dupa ce ne-am instalat tabara a fost sa mergem sa luam apa de la Nea' Gheorghe din fantana. Fantana avea cateva broaste. Nea' Gheorghe ne-a spus ca sunt date de Dumnezeu. Daca sunt broaste in fantana atunci apa este potabila. Ne-a mai spus ca aceste broaste (comestibile de altfel) cand mor, nu putrezesc si nu put. Pur si simplu se usuca. Unii dintre noi cand am auzit am strambat un pic din nas (eu stiam povestea de acum doua saptamani cand am fost in recunoastere aici). Dar pana in tabara au uitat de broaste si beau cu pofta cand le era sete.

Seara am adunat mancarea si am agatat-o in copaci. Marius auzise ceva de niste ursi prin zona. Singurul urs s-a dovedit a fi Bogdan care dormea (s-a culcat mai devreme). Mi-a dat palpitatii pentru cateva secunde pana m-au lamurit baietii cum vine treaba :)).M-am intins si eu in hamac pentru ca ma dureau talpile si ii ascultam pe baietii care stateau la foc si vorbeau de una de alta. Atipeam din cand in cand. Ma mai trezeau cand taiau lemne la lumina frontalei ca sa tina focul puternic pentru ca incepuse sa ploua. Au facut o treaba pe cinste. Dimineata cand m-a trezit frigul, se crapa de ziua iar carbunii mocneau in vatra.

Duminica a inceput usor. Cei care se culcasera ultimii erau treji primii (Razvan, Mihai si Marius). Eu m-am dat jos din hamac pe la ora 8 (eram treaz de mai devreme). A plouat usor cateva minute. Dupa aceea cerul a inceput sa se curete. Fiecare si-a facut cate o cafea sau un ceai. Dupa ce ne-am mai inviorat si s-a trezit si restul lumii, am dat mancarea jos din copac si am luat o gustarica.

Am luat recipientele pentru apa si am pornit sa luam apa din nou de la fantana din sat (vreo 15 minute de mers). Pe drum Marius ne mai zicea de cate o planta comestibila. Am mancat fragi, cirese salbatice si visine. Iar la intoarcere am baut ceai de sunatoare si cimbrisor culese de la fata locului. Eu am pus niste lamaie de la Silviu ca nu prea imi place ceaiul simplu.

In timp ce plecam spre apa m-a sunat Dan care venea cu Magda si cu baietelul lor Sebastian si cu bunatati pentru baietii mari :). Dupa ce ne-am intors de la apa, eu cu Razvan, Marius si Silviu am plecat sa le iesim in fata si sa culegem niste lemn de salcie pentru a incerca sa facem foc prin frecare. Accidental am luat-o pe alt drum asa ca nu i-am intalnit pe cei trei. Un sms ne-a anuntat ca au ajuns in tabara. Am cules lemnul si ne-am intors si noi.

Dan adusese cu el cateva unelte care imediat au captat atentia baietilor. Cu o zi inainte "Bestia" lui Leon se pare ca fusese rege. Dar de data asta Dan a scos un Kukri care ne-a facut atenti pe toti. Am inceput sa glumim ca undeva se furase o bucata de cale ferata pentru fabricarea lui. Inspira teama. Taia nemilos din copaci. Dupa aceea ne-a aratat un cutit japonez din otel in 32 de straturi (parca) cu maner din paracord. Frumos dar nu genul meu. Ne-a aratat o cana din mesteacan facuta de el. Cana era foarte reusita. De asemnea a adus si o lingura neterminata care arata foarte bine deja din acel stadiu.

Cand s-au mai linistit baietii cu cutitele eu si cu Razvan am incercat sa facem foc prin frecare. Din pacate fara nici un rezultat. Lemnul care credeam ca este uscat nu era asa. De-abia am reusit sa facem un pic de fum. Mandria mea a fost un pic julita :). Ma asteptam sa reusesc. De asta e bine sa incerci unele lucruri pe ploaie. Daca reusesti pe ploaie nu vei avea probleme. Acasa totul iese din prima cand ai toate materialele uscate.

Dupa ce mi-am mai recapatat moralul m-am alaturat baietilor langa foc si am mai stat la o vorba. Ziua a trecut pe nesimtite. Cu parere de rau a trebuit sa ne facem bagajele si sa usor, usor sa plecam. Bogdan se grabea asa ca luat-o inainte.

In sat am mai lungit placerea acestei iesiri cu o bere (fara alcool) la Marius in curte.

La orele 20.00 cu durere in glas am zis "hai sa mergem".

Cred ca toti dintre noi ar mai fi stat acolo macar inca 2-3 zile. Dar ce sa-i faci, serviciul si familiile ne-au chemat.

Abia astept urmatoarea intalnire. Cineva din grup parca a zis ceva de luna septembrie.

Alex

P.S.
Unul dintre baieti a vrut sa nu i se faca cunoscut numele si porecla din motive numai de el intelese, asa ca am respectat cererea. El este "Cel fara nume" in unele imagini si l-am ignorat in toata istorioara.

34 de comentarii:

  1. Minunat! Felicitari si la cat mai multe astfel de intalniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex, vezi ca ai scris titlul gresit: "Prima intalnirea Bushcraft Romania". Corect ar fi "Prima intalnire...". Super iesirea, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi :D. Nu am vazut. Am modificat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos review Alex, daca "fochist" avem si om la "cazane" deasemenea :-)... acum am descoperit si cronicarul:-)
    Felicitari
    Cu respect
    Toctomerius

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc :) Ma bucur ca ai fost acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat!
    Fain locul si cu suficient "suport" pentru hamace!
    Chestia cu fermoarul am patit-o si eu in ultima iesire. Tot pe stanga si tot obisnuit sa cobor pe dreapta, dar aici a fost vina mea.
    Am vazut ca ultima versiune de la DD Hammocks are fermoar pe ambele parti. Dar nu ma mai "lipesc" eu de versiuea asta :( doar daca o modific pe asta a mea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da. Baietii aveau doua hamace de la DD cu fermoar pe ambele parti. M-au facut invidios.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta este daca ne-am aruncat din prima...
    Dar las ca noi ne luam de alea cu terasa si jacuzzi, am auzit ca baga la oferta :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma uitam la film si ma gandeam la un singur lucru: vreau inapoi acolooo! Ce pacat ca a trecut asa repede. Oricum, iesirea a fost o reusita si sper sa ajung si la urmatoarea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alex, felicitari - frumos filmuletul rau de tot!

    Rolul meu a fost clar - sperietorul de ursi, nu se mai apopia niciunul cand ma auzea... :)

    Oricum, frumos mult de tot, de-abia astept sa ne revedem...

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumoasa "marea ieseala" si pe masura istorisirea ta.
    Toti baietii au fost super si imi pare bine ca v-am cunoscut personal. Ca si voi si eu as fi lungit cat de mult posibil sederea acolo numai ca "sunt posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate".

    PS: cei care au sustinut ca trebuie umezita piatra mea de ascutit (aia cumparata de la Catalin Sorescu) au avut dreptate totala, iar eu si inca vre-o doi ne-am inselat. Am citit asta intr-un articol scris pe cutite.net

    RăspundețiȘtergere
  12. Alex, mare mester esti si la vorbe, nu doar la fapte. Super articolul, pe masura iesirii noastre. Sa dea Domnu' sa ne vedem cat mai des!
    TSilviu

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc :). Sunt tare in clanta :)). Abia astept sa ne mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pentru articol, foarte bine scris. Ce pacat ca nu am putut sa vin si eu... ahh... hei, de fapt am fost acolo si a fost super meseriasa iesirea. Poate mai iesim in vreun weekend si fara cele ...hmm... 10 kg (MAAXIM) in spate de la rucsac. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Tare fain o fost :)..acu ma gindesc ce fericit ar fi fost si fostul meu prieten Sandu (Dumnezeu sa-l ierte)sa participe la o asa intilnire :(

    RăspundețiȘtergere
  16. @DarkIlici Pai poate luam hamacele si ne dam la padurea Baneasa prin copaci :)

    @Ipu Multi oameni buni lipsesc dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Alex, va invidiez. MULT. Scap de licenta asta nenorocita si data viitoare fac pe dracu-n patru sa vin si eu. Sunt moldovean, deci aduc bautura :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Faina iesire baieti!:).Daca prima a fost asa de reusita,atunci urmatoarele vor fi si mai si!Dar nu inteleg de ce tocmai in septembrie se va mai organiza o astfel de intrunire.

    AdriaN

    RăspundețiȘtergere
  19. @AdriaN Problema este ca vara multi isi fac concediile cu famiile. Dar nu este sigur nici septembrie. A fost o idee. Cineva trebuie sa ne mobilizeze din nou :)

    RăspundețiȘtergere
  20. fiecare zicea - "eu merg singur mai mult, ..." nu stiu ce ... si uite ca pana la urma v-ati adunat.
    La-s ca-i bun. Putin e mai bine decat deloc.
    Trag nadejdea ca in ceva vreme vom fi mai multi, in tot felul de locuri si vom face tot soiul de lucruri faine.
    Amu, ce sa faci,fiecare vine cand si unde poate, dar tocmai de aia e bine sa fie mai multe ture.
    Totusi as vrea sa se stie de o data fixa,in fiecare an, in care omul sa stie din timp ca o saptamana sau macar 4-5 zile sunt rezervate pentru o astfel de intalnire, intr-un loc care sa permita ... ce trebuie sa permita si sa fim toata "familia", sau na, majoritatea ei macar.
    Pentru ca o zi, doua si chiar trei sunt prea putine.
    Eu ies saptamanal si stiu ce se pate face in doua zile.
    O tabara faina, aia tre sa organizam si putem.

    RăspundețiȘtergere
  21. Asa este. Doua zile sunt nimic si nu poti face mare lucru. Jumatate din fiecare zi am pierdut-o cu drumul.

    Ar trebui fixata o data dar cine sa o faca? Eu nu ma pricep deloc la organizat. Sunt bun doar sa ajut :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Alex.
    Intre timp am ajuns la tara. E mult de munca :-)
    Dar mai am timp sa ma gandesc si al intalnirea de la anu.
    Eu as propune sa fie in centrul tarii ca sa poata veni mai usor si cei de peste munti - Cluju, Timisoara, Resita :-)
    Daca se voteaza centrul tarii - eu pun la bataie terenul, 2500 de metrii patrati (sper sa ne ajunga :-), o fantana, si ceva pomi pentru hamace ... si mai vedem ce este nevoie :-)

    Eu am lansat propunerea - pentru la anu.
    Ce ziceti de august ?

    Pastram legatura.

    Toctomerius.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu nu am nimic impotriva. Dar in august multa lume pleaca in concedii.

    Pune si tu niste poze pe forum cand te intorci ca sa vedem cum e :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Suna bine. Din ce spui avem cam toate elementele necesare acolo. Terenul e inprejmuit? Unde este situat mai exact? Pune si pe forum la "Planificari ture" sa vedem ce zice lumea. Si ceva poze

    RăspundețiȘtergere
  25. Dupa ce am citit post-ul asta singurele cuvinte care mi-au trecut prin minte au fost: "Oare de ce nu am fost si eu cu voi?"

    Data viitoare sper sa ma pot alatura voua.
    Felicitari pentru initiativa si pentru modul in care va petreceti timpul liber!

    RăspundețiȘtergere
  26. Salut si felicitari participantilor la prima Tabara de Bushcraft din Romania.Propun ca fiecare participant sa-si posteze pe blog mentiunea:Participant sau Membru Fondator al Primei Tabere de Bushcraft din Romania sau ceva de genul acesta.P.S.Parca era si mai frumos peisajul daca flutura si un Tricolor.N.B.Pt.amatori: am vazut la Bucur Obor raionul de feronerie topor cum are Marius,dar fara coada,la pretul de 34 roni si cantareste 1 kg.

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut Vali,

    Nu suntem asa de patrioti ca sa falfaim steaguri :). Si treaba cu membru fondator nu prea are sens pentru ca nu reprezinta neaparat realitatea. Participantii au primit cate un ecuson brodat cu sigla pe care o vezi in filmulet. Totul pe un verde kaki. Arata foarte bine.

    Din cauza timpului foarte scurt a fost mai mult o intalnire amicala si mai putin una tehnica desi s-au abordat diverse subiecte de interes.

    RăspundețiȘtergere
  28. Acum am descoperit blogul, felicitari! Eu una as dori sa primesc postari noi dar nu vad sa fi activat vreo optiune...

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna.
    Nu imi dau seama la ce te referi exact(nu cunosc toate secretele blogger-ului). Daca apesi pe "Prima pagina" din meniul orizontal de sus vezi ultimele postari.

    RăspundețiȘtergere
  30. Exista gadget-uri care permit abonarea prin e-mail la blog, astfel doritorii sunt anuntati cand apare o postare noua a autorului, fara sa viziteze pagina mereu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Aha, am inteles. Din pacate nu sunt familiar cu asemnea gadget-uri. Stiu doar de cel pe care il gasesti in partea dreapte cu "Urmariti" dar nu anunta pe mail cand se pun postari noi.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.