19 august 2010

Borseta din piele

[Ultima actualizare 28.08.2010]

Dupa cum cred ca ati observat nu sunt in stare sa concep lucruri noi. In schimb ma decurc acceptabil la imitat :).
Facand rost de niste piele mai de mult de la Bogdan si o alta bucata de la unul dintre baietii de pe bushcraft.me (Titel), am reusit sa pun de o gentuta sau borseta din piele ca nici nu stiu cum sa-i zic ca sa nu sune prea feminin :)). M-am inspirat dupa o gentuta vazuta pe site la Ray Mears. Evindent nu se compara cu aceea dar ca sa stiti care a fost sursa de inspiratie.
borseta din piele facuta manual

Am cumparat niste vopsea de la un magazin cu materiale pentru cizmarie de langa Cocor. Vopseaua romaneasca e o porcarie. Ma refer la culoare. Ca acoperire e buna. Neplacandu-mi cum iese am pus mana pe diluant si am inceput sa sterg obtinand acest efect vintage care imi place.

borseta din piele facuta manual

Trebuie sa mai fac rost de fixator pentru vopsea care va da si un luciu permanent gentutei. In stadiul acesta vopseaua este instabila. Se poate sterge cu diluant.
borseta din piele facuta manual


Nu am mai fotografiat preocesul de fabricatie pentru ca a fost destul de anevoios de la facut schite pana la cioplit matrita.

Munca multa. Acum inteleg de ce pe site la Ray Mears gentuta aceea costa cat costa. Pana nu faci singur, nu iti dai seama de valoarea unor lucruri :)

[update 28.08.2010]
Am facut rost de fixator pentru vopsea si am putut sa o termin. Acum gentuta este impermeabila.
borseta din piele facuta manual
borseta din piele facuta manual
borseta din piele facuta manual
Sper sa va placa.
Alex

15 comentarii:

  1. Minunat, ca de obicei! Felicitari pentru reusita! Poti sa-mi spui cum ai obtinut efectul ala `bombat` la partea din fata a borsetei, te rog? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata senzational, imi place mult de tot! Cam cat de mare e?

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc

    @Cronos
    Ca sa obtin efectul ala mi-am pus in practica abilitatile de cioplitor :). Adica am facut o matrita dintr-o bucata de lemn dupa care am udat pielea si am fortat-o pe matrita. Cauta pe youtube "leather wet forming" (parca asa ii zice).

    @Bogdan
    E maricica. O masuratoare aproximativa ar fi 15cm x 10 cm x 4cm

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mai mult cum a iesit borseta ta decat ce e pe site la Ray Mears. Oricum la urmatoarea o sa fie mai usor ca ai deja calapodul cioplit :P Sa spui cand dai drumu la productie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare!
    Faina jucarie, ti- iesit super mai ales pentru prima abatere ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. cam maricică, nu te bate pe şold sau pe cur când mergi ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate te gandest la o mica productie. Daca faci rost de material si te gandesti la un pret, eu ma gandesc sa iau una. Mi-ar placea fara nici un model, simpla. Ce zici? Mult succes! Poate incerci sa faci o replica dupa borsetele acelea care se depliaza si de sub capac iese o punguta mica, e o borseta mai mare pliata, o poti folosi cand mergi prin padure si gasesti plante pt ceai sau aduni iasca pt foc. Cred ca sunt doar din material textil dar ar merge un capac si un spate din piele si "sacosica" din material textil. Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  8. M-am gandit la o mica productie. Am piele, dar nu am vopseaua care imi place mie. In rest am tot ce trebuie. Dar sa stii ca pretul va fi in jurul a 100 lei. Nu stiu daca merita. Am calculat orele de munca si materialele si mi-a iesit cam 150lei. Dar am zis ca e cam exagerat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da-mi un link cu o poza a borsetei de care zici ca nu m-am prins despre ce vorbesti :).

    Numai bine.
    Vezi ca vineri dupa-amiaza plec la 2 Mai :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Superba gentuta. Daca ar fi sa ma pricep la confectionat una, mi-as face una de umar, sa imi pun una alta in ea cand ma duc la pescuit. P.S. Felicitari pentru produsul finit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu este deloc exagerat pretul de 150 ron, insa din pacate traim in Romania, unde nu va fi apreciat niciodata un lucru de calitate. Am observat si o gravura pe geanta. Ce unealta ai folosit?

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut, excelenta treaba, felicitari pentru rezultat. As dori si eu sa te intreb ce fel de piele ai folosit, este cumva de tipul, tabacita vegetal? Din ce am citit pe net am aflat ca ar fi singura care se preteaza pentru imprimarea cu ponsoane. Multumesc.
    In legatura cu vopseaua, stiu ca se gaseste pe la noi Vopel, ce contine doua flacoane intr-unul singur (unul cu vopsea , unul cu fixator). Merge foate bine eu am fost multumit, am folosit negru si maro. Se gaseste la magazinul de la Cocor.
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  13. Exact piele tabacita vegetal este. Greu de gasit. Vopsele de piele de la noi sunt varza. Nu au auzit de nuante sau de vopsele pentru efecte. Am sa iau din anglia vopsele calumea si care nu put ca ale noastre. Exact de la Cocor am cumparat :)

    Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.