13 ianuarie 2011

Un kit simplu de aprins focul.

Un kit simplu pentru aprins focul bun pentru așa zisele situații de supraviețuire.
(ideea folosirii acestui recipient nu-mi aparține).

Sticluța este de la un Burn și nu de la Red Bull. M-am înșelat.

Conținutul e simplu: niște vată, niște bucățele de cauciuc de la o cameră de bicicletă și niște chibrituri impermeabile împreună cu scăpărătoarea.

Ca mâner am pus niște sfoară de cort reflectorizantă ca să găsesc sticluța ușor pe întuneric. Dar având în vedere găsește la noi nu se găsește sfoara din asta, puneți ce va pică în mână.

11 comentarii:

  1. Sigur nu era "burn" bautura? :) sunt curios daca te-ai gandit ca poti folosi sticluta in acest scop inainte sau dupa ce ti-ai cumparat bautura :P
    anyway good job, iti citesc cu mare placere blogul si de fiecare data imi face pofta de o iesire la padure. Iar pentru asta te felicit!

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant si eu am ceva de genul acesta dar sunt sticle de 0.5 desunflate

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Alex,
    ti-am scris aici pentru ca era cea mai proaspata postare a ta si nu m-am prins unde e zona de contact.
    De vreo doua zile ti-am citit o buna parte din blog, felicitari e o treaba f buna ca reusesti sa faci ceea ce iti place.
    As fi interesat sa imi spui de unde ti-ai achizitionat masa de lucru cu menghina si celelalte atasuri care le are eventual si de un review scurt pt cutitul tau enzo trapper.
    Ar mai fi dar sa lasam si o alta ocazie.
    Merci fain, Sa ai o zi buna. Eventual da-mi si o adresa de mail sa nu mai postez pe blog intrebari car enu au legatura cu subiectul. Adresa mea : andrei_sala@yahoo.com
    Te salut,
    Andrei Salagean

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut.

    Toate uneltele pe care le vezi prin poze se gasesc la magazinele mari de profil din Bucuresti. Nu dau nume.

    Vreau sa ma las de review-uri. Doar mai prezint din cand in cand ce mi se pare util si fiecare e liber sa decida daca are nevoie sau nu de acel lucru. Daca te ajuta, nu am sa pun chestii despre care cred ca sunt proaste.

    Enzo mi se pare un cutit bun. Nu-l folosesc. Am cumparat lama doar pentru placerea de a-i pune maner.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fain.Cel mai mult mi-a placut muzica:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut :)
    Interesant kitul, dar greu de folosit.
    Daca acasa in conditii normale te-ai chinuit sa scoti din cutie acea banda de cauciuc, cand o sa fi la munte si o sa fie frig/umezeala, o sa fie si mai greu :)
    O sugestie ar fi sa pui totul intr-o cutiuta ceva mai mare.

    Toate cele bune,
    Razvan.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu un bat sau cu varful cutitului iese imediat. Acasa nu ma alerga nimeni :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Kitul nostru survival e intr-o cutie metalica subtire de la niste bomboane/biscuiti ermetizata cu banda de plastic electrica la imbinare. Avem un amnar de magneziu, vata, chibrituri impermeabilizate prin scufundare in ceara, camera/petece de cauciuc (asta am invatat-o de la un cioban), si doua bucatele de cuburi de 'start foc gratar' din alea care miros a petrol sau cuburi de rumegus in parafina sau spirt solid si ... 2 brichete piezo cu led :). Daca lemnele sint tare, tare ude, folosim un dop de PET (gasibil din pacate oriunde) ce ofera aceleasi calitati ca si starterul, catalizind aprinderea focului. Cu drag scouts.ro --

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt o groaza de moduri de a face kit-uri. Eu in mod normal am o punga cu ziplock in care am niste vata, niste coaja de mesteacan culeasa din vara, niste cauciuc si o bricheta. Iar la inelul de la chei pun un amnar pentru ca imi place sa ma joc cu amnarul. Dar daca nu ma descurc cu el scot repede artileria grea :)

    Multumesc de vizita :)

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.