25 aprilie 2011

Cum sa folosesti un topor

Multi dintre voi cred ca il stiu pe Mike. Are o groaza de filmulete educative.

Filmuletul de mai jos mi se pare unul din cele mai bune legate de folosirea toporului. Cei care aveti de gand sa folositi un topor si nu prea aveti experienta, va recomand sa va uitati atent. Filmuletul e mult mai bun decat cel al lui Ray Mears.

4 comentarii:

  1. nu ma pricep la lemne si nici la topoare, eu nu am un pursange ca al celui din film, insa ce vreau sa spun e ca daca ar trebui sa faca un film cu lemnele pe care incerc eu sa le sparg eu pe la tara la cate un gratar cred ca bate cu totporasul ala pana ii ies ochii.
    cred ca e un lemn din esenta moale cel din film ca altfel nu pot sa inteleg cu se sparge atat de usor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai la tara ai lemn de esenta tare. Cand iesi la padure nu tai copaci. Tai crengi cu un topor mai mic. Asta daca esti resposabil. Si omul sparge brad sau molid. Tu nu ai priceput ca pentru orice lucrare e o scula pe masura :). Nu faci scobitori cu drujba :).

    RăspundețiȘtergere
  3. sper ca nu s-a inteles eronat, el spune lucruri utile si interesante si eu am sorbit fiecare secunda din film dar nu m-am putut abtine sa nu fac legatura intre lemnele intalnite de mine si cele din film, mai mult cred ca am intrebat decat am comentat, putin retoric este adevarat insa chiar credeam ca toporasul este secretul pentru ca si eu vreau sa-mi cumpar un pursange dar la momentul asta mi se pare inaccesibil si ma gandeam"ma sa vezi ca de-aia e asa scump".
    P.S.nu fac parte din categoria celor care te-au suparat cu comentarii nepotrivite, chiar sunt un vizitator frecvent si incantat de ce gasesc aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. @admin Nu cred ca am treaba cu tine :). Am primit niste injuraturi/injurii in comentarii.

    De aceea am scos postarile cu echipamente mai scumpe pentru ca lumea interpreteaza ca eu ma laud. Nu au inteles ca eu aratam ca sa isi faca o idee despre produsul respectiv avand in vedere ca nu il poti testa/atinge inainte de a-l cumpara.
    Nu trebuie sa dai multi bani ca sa ai hobby-ul asta. Din contra, trebuie sa fie cat mai gratis. Daca stii, iti poti face singur uneltele. Dar unii dintre noi nu stim si atunci cumparam. Si cand cumperi de obicei vrei sa ai ceva bun. De altfel e recomandat sa ai cel mai bun echipament pe care ti-l permiti. Gransfors sunt exagerat de scumpe. Adica te poti descurca mai ieftin. Dar na, cand e hobby vrei ca echipamentul sa fie si hrana pentru suflet. Adica sa te simti bine cand il folosesti. De aceea unii considera ca sunt grandoman. Asa ca am scos postarile alea. Pentru ca ideea de baza a blogului e "sa faci" nu "cu ce faci". :)

    Totusi sa stii ca am vazut diferente intre un Gransfors si u Husqvarna sau un topor romanesc de la Evo Tools. Da, toate taie. Dar unele taie mai bine decat altele.

    In clipul asta nu trebuie sa te uiti la ce tine in mana. Trebuie sa te uiti la ce face si cum face.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.