19 aprilie 2012

Canoe

După cum cred că v-ați dat seama am botezat canoea :-). O cheamă Eywa. Numele mi-a venit în cap chiar de la începutul construcției. Nu am să vă umplu capul cu "ce a vrut să zică poetul". Dacă ați văzut filmul Avatar al lui James Cameron o să pricepeți rapid :-). Dacă nu, vedeți-l ca e frumos.

Canoea e aproape gata. Adică am ajuns la finisaje. Mai exact la lăcuire (nu am poze încă). Ca (virgulă) construcție este departe de perfect. Are mici defecte dar care nu o afectează structural. Sunt pur optice, ceea ce-i mai scade din valoare. Partea bună este că am învațat unde am greșit și următoarea canoe va fi ieși și mai bine. Contează mult să ai sculele care trebuie. Cu improvizații nu merge mereu.

Va las cu câteva poze făcute de Paște (între timp a primit 3 straturi de lac pe exterior). De 1Mai sunt șanse să o inaugurez.




Alex


23 de comentarii:

  1. Arata..sexi rau barca ta!
    Sa ai parte de multe plimbari placute cu ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina barca. Sa o folosesti sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alex... ai o idee cam ce greutate are canoe-a ta?? (finisata)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Planurile zic ca trebuie sa iasa intre 20 si 22kg. Din pacate nu am un cantar ca sa o pot cantarii. Dar iti pot spune ca o ridic cu o mana. Cred ca am sa ies un pic peste pentru ca am pus un pic mai multa tesatura de fibra pe burta din cauza ca la noi nu se gasesc fasii mai mari de un metru.

      Daca faci asa ceva respecta planurile. Am vazut pe forumuri ca romanul are o dambla sa bage fibra de sticla la greu ca i se pare prea subtire si iese pe urma la 40kg.

      Ștergere
    2. Cand am zis fasii mai mari am vrut sa zic mai late.

      Ștergere
    3. Faina treaba Alex. Inseamna ca poti sa o cari lejer pe portbagaj la masina (daca nu o fi cu mult mai lunga decit masina). Ce mi-ar place sa te vad intr-o buna zi ca pe cei de la "Pescar Hoinar" la generic... pregatit de o iesire!!!

      Ștergere
    4. Da :)). Daca poti sa crezi ce ghinionist sunt. Nu am fost nici o data la peste. Incerc de vreo 5 ani si nu reusesc. De fiecare data ca ieseau amicii eu lucram. :))

      Ștergere
  4. La veliere stiu ca se zice "vant din pupa"... la canoe o fi ceva de genul "padela sprintena".
    Sa ai parte de clipe minunate!
    Ah si sa nu uit, grija cu sampania la inaugurare ;), sa nu ciobesti bijuteria.
    Este o "finutza".

    RăspundețiȘtergere
  5. E chiar faina.
    Sa ai parte de multe zile frumoase pe apa!

    RăspundețiȘtergere
  6. bre, frumoasa chestie ai facut. sa te bucuri de ea.
    bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  7. bre, frumoasa "chestie" ai facut. sa te bucuri de ea.
    sa ai bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu siguranta ca daca ti-ai fi cumparat una "perfecta" nu ai fi avut aceeasi satisfactie.
    Faza cum ca se putea si mai bine sau ca are mici defecte vizuale mie imi suna a falsa modestie. Este prea belea si si oricine este de acord cu asta.
    De mers pe apa cred ca doar asa de test, ca riscul de a o deteriora este mare si este pacat. Pentru iesiri intensive pe apa caiacul era mult mai bun. Macar nu iti era mila ca-l zgarii si nu aveai emotii ca il spargi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E la fel de solida ca un caiac din plastic. Eu nu am facut bibelou. Am facut-o sa ma dau cu ea. Evident anual va avea nevoie de intretinere. Ca si cutitele si alte echipamente :). Multumesc de aprecieri :)

      Ștergere
  9. Cind va fi gata as fi si eu curios la cit ai ajuns cu cheltuielile (te-ai incadrat in estimarea din penultimul articol -- 3100-3200 lei)?
    Cum te gindesti sa o transporti? (am vazut o canoe pe o masina in Ungaria.... da la cum arta de chinuita de curentii de aer nu stiu daca o ajuns cu ea intreaga la destinatie)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am ajuns pe la 3700 pentru ca am cumparat niste chestii inutile care am crezut ca o sa fie ok. Ma rog. Costurile reale au fost duble pentru ca a trebuit sa construiesc copertina, sa cumpar scule, etc. Ma rog. Nu m-am stresat foarte tare. Cand am inceput lucrarea erau vremuri bune si aveam niste bani.

      Ștergere
    2. Am terminat-o azi apropo. Sambata sper sa o inaugurez.

      Ștergere
    3. Am urmarit forumul unui american care si-a construit o canoe (de pe un link de pe barcoholic). Din cite imi aduc aminte zicea ca la prima incercare a cam rasturnat-o de vreo 2 ori (pina s-a obisnuit cu ea). Asa ca ar fi bine sa pregatesti vestele de salvare si ceva saci impermeabili pentru echipamentul care vrei sa-l iei cu tine in canoe. Sa aveti vreme buna si sa va distrati alunecind pe apa impreuna (impreuna cu cei care au pus o mina de ajutor la constructie)!

      Ștergere
    4. Nu-ti face griji :). M-am gandit la toate. Am mai fost pe apa. Am avut un caiac inainte.

      Ștergere
    5. Ia uite asa as vrea sa te vad cu canoea (ca la inceputul filmuletului): http://www.youtube.com/watch?v=j3D9waek8Lk

      Ștergere
    6. Mda. De la ideea asta am plecat si eu. Dar noi traim in Romania :).

      Ștergere
  10. Ti-ai facut padele pentru canoe? Ne arati si noua niste poze cu ele??

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.