29 aprilie 2012

Cu canoea pe Snagov

Sambata am iesit cu canoea pe Snagov impreuna cu o prietena veche care ma mai ajuta din cand in cand la diverse proiecte. De asemenea ea este si stapana lui Luca :-).

Initial nu aveam sperante mari de la iesirea asta. Ma asteptam sa fim cam impiedicati. Insa a decurs mai mult decat bine. Ne-am trezit ca am facut o tura de 10 kilometri. Canoea e de vis. Usoara si manevrabila dupa ce prinzi miscarile.

Am cam zgariat-o de malurile de beton. Lacul cu care am dat-o mi se pare o porcarie. Evitati Kober Yacht. Este un lac care ramane cauciucat. Azi am luat alt lac si am tras un strat dupa o slefuire prealabila. Sper ca asta sa fie mai bun.




Aici este la Manastirea Snagov.
Am luat masa in liniste pe banca de pe ponton.


In spate se vede Palatul Snagov.


Aici este la Complexul Astoria.
Am oprit sa bem o bere. Ne-am distrat foarte tare ca am intrat gratis pe apa. Pe poarta costa 15 lei de masina + 10 lei de persoana :-)).


Dupa aceea ne-am intors.
 

Pozele sunt facute de Cristina.

Urmatoarea tura sper sa fie pe Lacul Siriu cu eventuala inoptare pe malul lacului. Dar mai aman un pic pentru ca nu am veste de salvare inca (bani).

17 comentarii:

  1. felicitari pentru terminarea proiectului
    ps. poti sa pui ceva pe margine ca sa nu se mai zgarie

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. In mod normal marginea se face din lemn tare ca sa nu se stric. Eu nu am avut asa ca am bagat epoxi. Daca pun ceva pe margine stric toata munca. Asa imi luam un colac :-). Eu am vrut exact produsul asta fara prea mult modificari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari!!!! Eram tare curios sa vad cum merge... In alta ordine de idei, ma bucur ca ti-a reusit proiectul, si ca inca scrii pe blog.
    Apropo, am gasit si date despre constructia altui tip de canoe, poate putin mai usor de realizat.
    http://www.instructables.com/id/Skin-on-Frame-Canoe/

    Sper sa-ti foloseasca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Nu-mi plac modelele skin on frame. Nu e vorba cat de usor e de construita. Trebuie sa-mi placa. Succes la constructie daca te apuci de asa ceva! :-)

      Ștergere
    2. Din pacate n-am nici spatiu si nici timp pentru asa ceva. Am o barca gonflabila si ma multumesc cu ea cand vreau sa dau la vasla. Ma gandeam intr-un timp sa-mi iau asa ceva:
      http://www.decathlon.es/kayak-kcc-335-sirocco-azul-id_8090937.html
      Dar nu-mi bag banii in el pana nu se sparge cea pe care o am. Si s-ar parea ca nu se sparge prea usor :)

      Ștergere
  4. FELICITARI pentru iesire!
    Mi-a zis cineva care a fost la Siriu de 1 Mai ca lacul era aproape foarte scazut, probabil vor sa-l decolmateze, nu cunosc amanunte. Si in general decolmatarea e un procedeu de lunga durata. Trebuie verificata inainte situatia daca se poate face navigatie placuta si in conditiile acestea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Totcmai mi-a scris un baiat pe un forum ca a fost acum 4 zile cu caiacul si a fost superb. Canoea mea are nevoie doar de 10 cm de apa ca sa pluteasca :-). Ma rog. Intre timp am reusit sa-mi pierd portofelul cu toate actele inclusiv cele ale masinii. Asa ca nu stiu cand o sa ies ca presupun ca o sa ma violeze la bani si tocmai ce trec printr-o perioada financiara urata... Vedem...

      Ștergere
    2. Naspa...Se cam tin belelele de capul tau in ultima vreme. Treci tu si peste asta ca stiu ca esti calit .....

      Ștergere
    3. Uite aici un link care poate iti da vreo idee...
      http://www.natgeo.ro/natura/habitat-conservare/9586-delta-dintre-blocuri?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20120503

      Ștergere
    4. :-)) Scuza-ma ca intreb. Dar esti din Bucuresti? Ultima oara cand am fost acolo era desert si plin de tigani. Poza poate e facut dupa o perioada ploioasa.

      Ștergere
    5. Nu-s bucurestean, tot ce stiu e din link-ul care l-am postat... Am vazut ca urmeaza un articol mai mare in revista NG si sincer nu prea ma astept din partea lor sa toarne gogosi. E foarte posibil sa arate asa doar 1 luna 2 pe an... Dar daca ai fost, deja treaba-i clara.

      Ștergere
    6. Se pare ca trebuie sa-mi retrag cuvintele. Tocmai am vazut la TV ca in ultimii ani se transforma intr-adevar intr-o mica delta.

      Ștergere
  5. Acest proiect demonstreaza vointa, rabdare, pasiune. Sa o stapanesti sanatos.

    Wolf46

    RăspundețiȘtergere
  6. in primul rand urasc barcile in al doilea rand barcile gonflabile sunt mai rezistente si materialul lor nu poate apsorbi apa .

    RăspundețiȘtergere
  7. Alex... ceva excursii noi cu canoea? Ai reusit sa o rastorni vreodata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape zilnic pe Herastrau. Mai pun pe youtube dar nu si pe blog ca e repetitiv. In toamna sper sa ma duc la TID.

      Ștergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.