9 aprilie 2012

Cum să ne apărăm de căpușe

Începe sezonul căpușelor.

Am gasit niște articole prin intermediul lui Pablo. Din păcate sunt în engleza. Nu mi-am permis să fur așa că vă dau link-urile și se descurcă fiecare cum poate :).

Sfaturi pentru oameni: http://www.bada-uk.org/defence/toptentips.php

Sfaturi pentru animale: http://www.bada-uk.org/petsproblems/prevention/indextickprevention.php

Subiectul cred că poate fi dezvoltat mult și bine cu termeni medicali, kit-uri, kit-ulețe și alte nebunii. Acestea sunt câteva sfaturi de bun simț zic eu.

Eu personal am adaptat o pensetă de la un briceag Victorinox pentru a scoate căpușele și funcționează cu succes. Cum toți avem un multitool cu patent se poate face pe teren. Ideea este că penseta să nu stoarcă căpușa ci vârfurile ei să o prindă fix de "gură". Am folosit metoda cu succes pe Luca și pe alți doi căței :). Eu personal încă nu am avut norocul să iau vreo căpușă și sper să rămână așa.

Link-uri (adaug când mai găsesc informații pe net):

- Metode naturiste de protecție: http://pisicamaya.blogspot.com/2010/05/protectie-naturista-impotriva-capuselor.html
- Produse anti căpușe la noi: http://www.maxi-pet.ro/Caini/Protectie-impotriva-puricilor-si-capuselor/menu-id-26

- de la Toctomerius: http://numaiunaltblog.wordpress.com/

Dacă știți și alte metode concrete de protecție împotriva căpușelor postați un comentariu și îl public împreună cu numele vostru. Nu scrieți referate și copy-paste de pe alte site-uri. Scurt și la subiect.

Un comentariu:

  1. Informatii foarte utile in aceasta privinta pot fi gasite si aici: http://numaiunaltblog.wordpress.com/
    Cred ca este cel mai documentat blog de la noi din tara in ce priveste capusele si bolile aferente. Bonus - materialul este in limba romana :-)

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa va folositi porecla sau numele real pentru postarea comentariilor si NU nume de firme sau anonim. Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.