9 aprilie 2012

Cum să ne apărăm de căpușe

Incepe sezonul capuselor.

Am gasit niste articole prin intermediul lui Pablo. Din pacate sunt in engleza. Nu mi-am permis sa fur asa ca va dau link-urile si se descurca fiecare cum poate :).

Sfaturi pentru oameni: http://www.bada-uk.org/defence/toptentips.php

Sfaturi pentru animale: http://www.bada-uk.org/petsproblems/prevention/indextickprevention.php

Subiectul cred ca poate fi dezvoltat mult si bine cu termeni medicali, kit-uri, kit-ulete si alte nebunii. Acestea sunt cateva sfaturi de bun simt zic eu.

Eu personal am adaptat o penseta de la un briceag Victorinox pentru a scoate capusele si functioneaza cu succes. Cum toti avem un multitool cu patent se poate face pe teren. Ideea este ca penseta sa nu stoarca capusa ci varfurile ei sa o prinda fix de "gura". Am folosit metoda cu succes pe Luca si pe alti doi catei :).

Link (adaug cand mai gasesc informatii pe net):
- Metode naturiste de protectie: http://pisicamaya.blogspot.com/2010/05/protectie-naturista-impotriva-capuselor.html 
- Produse anti capuse la noi: http://www.maxi-pet.ro/Caini/Protectie-impotriva-puricilor-si-capuselor/menu-id-26 


Daca stiti si alte metode concrete de protectie impotriva capuselor postati comentariu si il public impreuna cu numele vostru. Nu scrieti referate si copy-paste de pe alte site-uri. Scurt si la subiect.

Un comentariu:

  1. Informatii foarte utile in aceasta privinta pot fi gasite si aici: http://numaiunaltblog.wordpress.com/
    Cred ca este cel mai documentat blog de la noi din tara in ce priveste capusele si bolile aferente. Bonus - materialul este in limba romana :-)

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.