29 aprilie 2012

Cu canoea pe Snagov

Sambata am iesit cu canoea pe Snagov impreuna cu o prietena veche care ma mai ajuta din cand in cand la diverse proiecte. De asemenea ea este si stapana lui Luca :-).

Initial nu aveam sperante mari de la iesirea asta. Ma asteptam sa fim cam impiedicati. Insa a decurs mai mult decat bine. Ne-am trezit ca am facut o tura de 10 kilometri. Canoea e de vis. Usoara si manevrabila dupa ce prinzi miscarile.

Am cam zgariat-o de malurile de beton. Lacul cu care am dat-o mi se pare o porcarie. Evitati Kober Yacht. Este un lac care ramane cauciucat. Azi am luat alt lac si am tras un strat dupa o slefuire prealabila. Sper ca asta sa fie mai bun.

27 aprilie 2012

Canoe - The End

Azi am scos canoea pe apă. Merge de n-are aer. Problema sunt eu :-).

Am făcut un filmuleț așa la repezeală. Mâine e ieșirea "oficială". Am să editez articolul ăsta și am să adaug poze.

19 aprilie 2012

Canoe - Eywa

După cum cred că v-ați dat seama am botezat canoea :-). O cheamă Eywa. Numele mi-a venit în cap chiar de la începutul construcției. Nu am să vă umplu capul cu "ce a vrut să zică poetul". Dacă ați văzut filmul Avatar al lui James Cameron o să pricepeți rapid :-). Dacă nu, vedeți-l ca e frumos.

Canoea e aproape gata. Adică am ajuns la finisaje. Mai exact la lăcuire (nu am poze încă). Ca (virgulă) construcție este departe de perfect. Are mici defecte dar care nu o afectează structural. Sunt pur optice, ceea ce-i mai scade din valoare. Partea bună este că am învațat unde am greșit și următoarea canoe va fi ieși și mai bine. Contează mult să ai sculele care trebuie. Cu improvizații nu merge mereu.

Va las cu câteva poze făcute de Paște (între timp a primit 3 straturi de lac pe exterior). De 1Mai sunt șanse să o inaugurez.9 aprilie 2012

Cum să ne apărăm de căpușe

Începe sezonul căpușelor.

Am gasit niște articole prin intermediul lui Pablo. Din păcate sunt în engleza. Nu mi-am permis să fur așa că vă dau link-urile și se descurcă fiecare cum poate :).

Sfaturi pentru oameni: http://www.bada-uk.org/defence/toptentips.php

Sfaturi pentru animale: http://www.bada-uk.org/petsproblems/prevention/indextickprevention.php

Subiectul cred că poate fi dezvoltat mult și bine cu termeni medicali, kit-uri, kit-ulețe și alte nebunii. Acestea sunt câteva sfaturi de bun simț zic eu.

Eu personal am adaptat o pensetă de la un briceag Victorinox pentru a scoate căpușele și funcționează cu succes. Cum toți avem un multitool cu patent se poate face pe teren. Ideea este că penseta să nu stoarcă căpușa ci vârfurile ei să o prindă fix de "gură". Am folosit metoda cu succes pe Luca și pe alți doi căței :). Eu personal încă nu am avut norocul să iau vreo căpușă și sper să rămână așa.

Link-uri (adaug când mai găsesc informații pe net):

- Metode naturiste de protecție: http://pisicamaya.blogspot.com/2010/05/protectie-naturista-impotriva-capuselor.html
- Produse anti căpușe la noi: http://www.maxi-pet.ro/Caini/Protectie-impotriva-puricilor-si-capuselor/menu-id-26

- de la Toctomerius: http://numaiunaltblog.wordpress.com/

Dacă știți și alte metode concrete de protecție împotriva căpușelor postați un comentariu și îl public împreună cu numele vostru. Nu scrieți referate și copy-paste de pe alte site-uri. Scurt și la subiect.