27 octombrie 2009

Super lumanare.

Un filmulet educativ. Pana gasesc toate materialele ca sa fac si eu ceva asemanator, uitati-va la original. Am sa revin cu incercarea mea (nu foarte curand).

4 comentarii:

 1. ho ho!Asta da chestie!Nu e nou pentru mine tipul acesta de lumanare,chiar am facut cateva,cu mai multe fitiluri normale.Un sfat...foloseste ceara de parafina,ceara alba.Cea naturala se consuma mult mai repede cand e pusa asa.Succes!poate incerc si eu asa ceva>foarte util video,tine-o tot asa!

  RăspundețiȘtergere
 2. Fratilor, nu-i rau filmuletul. Lumanari foarte simple si usoare se pot face si din rasina de brad, pin, molid...
  Se aduna cat mai multa rasina(de ex. o punga). Se ia un fir de 20 cm. dintr-un paracord sau se pot impleti trei fire de 20 cm. de paracord ca sa fie mai solid. Apoi luati intr-o mana firul si cu cealalta mana "inveliti-l" cat mai strans intr-o "camasa" de rasina. Ca grosime se poate face cam car o baterie R20. Ei bine, o lumanare de 20 cm. din rasina si paracord tine cam 5 ore... In cazuri disperate, daca nu-i paracord la indemana, se poate flosi cu succes o fasie de soseta... rasucita bine... si orice alta bucata de panza. Rasina se poate obtine foarte usor crestand cu blandete un pin, dimineata, iar seara se gaseste pe locul crestaturii o multime de rasina. Nu trebuie crestat prea adanc pentru ca pomul sa se poata apara, totusi. Din rasina adunata de la doi, trei copaci, se pot obtine si 10 lumanari... In munte nu prea gasim carton la dispozitie si trebuie sa ne descurcam cu ce avem la fata locului. Zic eu.
  Oricum, util si filmul asta. Multumim.

  RăspundețiȘtergere
 3. In comentariile de pe youtube protagonistul spune ca ce a preparat acolo arde 2 ore .
  Multumesc Alex!

  RăspundețiȘtergere
 4. 2 ore e super tare. Nu am citit comentariile de acolo.

  RăspundețiȘtergere

Va rog sa va folositi porecla sau numele real pentru postarea comentariilor si NU nume de firme sau anonim. Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.