7 februarie 2010

Canite pliabile si o carte.

Acum o saptamana mi-am luat doua canite pliabile suedeze de la arcuri-cutite.ro. Canitele sunt foarte cunoscute. Presupun ca multi dintre voi ati auzit de ele dar am zis sa spun despre ele pentru cei care nu au auzit.

From 2010_02_07
Canitele sunt facute dintr-un plastic foarte rezistent la indoire si la temperaturi ridicate. Plasticul nu are absolut nici un gust care sa influenteze gustul normal al bauturilor. Se poate turna apa clocotita in canita. Nu se inmoaie. De proba mi-am facut o ciocolata calda. Canitele ocupa un spatiu mic datorita posibilitatii de pliere.

Capacitatea unei canite este de aproape 200ml. Am masurat cu un ibric gradat. Au mai ramas doi stropi de apa in ibric. Presupun ca diferenta ocupata de praful de ciocolata. Oricum suficient pentru o cafea, ceai sau ciocolata calda.

Pretul: 15 lei (poate fluctua in functie de cursul valutar).

Acum cartea.
Cartea a fost comandata de pe Amazon.co.uk. Se gaseste si in format electronic pe internet deoarece din cauza vechimii a iesit de sub copyright. Eu prefer varianta pe hartie deoarece nu pot citi mult la calculator. Mi se pare incomod.
Cartea se numeste "The Book of Camp-Lore & Woodcraft" si este scrisa de fondatorul Cercetasilor americani, Daniel C. Beard. Este recomandata celor care stiu putina engleza. Contine 337 de ilustratii facute chiar de autor.
From 2010_02_07
From 2010_02_07
From 2010_02_07
Din cuprins (tradus):
- Cum se face focul prin frecare.
- Cum se face focul prin percutie (cremene si amnar)
- Cum sa construiesti un foc.
- Cum sa pregatesti un foc bun pentru gatit.
- Bucatarii de camping.
- Mancare de camping.
Si alte subiecte unele depasite cum ar fi cum sa ancoram bagajele de cai.

Pretul cu transport: ~85 lei
Daca nu dispuneti de fonduri o gasiti si pe internet in format electronic. Adica aici.

6 comentarii:

  1. Am primit o cana asemanatoare in '99 de la un englez din SAS in timpul unei aplicatii.O mai am si acum.Se mai pot gasi la army shop sau www.kaki.ro la 10 lei.Merita toti banii.

    RăspundețiȘtergere
  2. La kaki.ro daca este exact acelasi produs este ok ca pret. Dar eu cred ca sunt facute in alta parte (china de exemplu). Din cate il cunosc eu pe patronul de la arcuri-cutite, nu pune adaos nesimtit.
    Eu am un bidon din plastic de la o firma cu produse asemanatoare cu kaki.ro si are un gust infect de chimicale. Conteaza si asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Naturilish :)

    http://www.archive.org/details/bookofcamplorewo00bear

    Vezi in stanga. Iti poti alege formatul. E si PDF.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Alex,

    in primul rand multumesc pentru ca iti iei timpul sa impartasesti experienta ta legata de bushcraft. Intrucat si eu sunt la randul meu pasionat de bushcraft (ce-i drept mai la modul pasiv intrucat nu prea ajung la munte asa de des pe cat as dori) si supravietuire in natura, sit-ul tau mi se pare foarte interesant (cel putin dpdv al gadget-urilor).

    Mi-a venit ideea sa impartasesc doua resurse pe care nu le-am vazut mentionate nici aici nici pe forum si care pe mine m-au inspirat.

    Prima se refera tot la un sit de supravietuire IMHO mai cu "picioarele pe pamani" si anume:
    http://www.m4040.com/Survival/Survival.htm

    Cel de-al doilea sit se refera la un producator de lanterne cu LED care mie mi s-au parut must-have pentru excursii in afara (lanterna cu LED, baterie AA, una sau doua bucati in functie de optiunile fiecaruia, mai multe moduri de iluminare, calitate exceptionala si ... optiune tactical):
    http://www.4sevens.com/index.php?cPath=297

    Cei interesati in a comanda lanterna pot folosi codul CPF8 pentru a obtine o reducere de cativa dolari.

    Intrucat ma intereseaza aceasta lanterna rog pe cel care si-o va comanda sa aiba amabilitatea sa explice cum plateste online intrucat in acest domeniu nu ma pricep. Sau poate ne strangem mai multi si comandam "la pachet" negociind un pret mai bun decat am putea obtine individual.

    Succes in a deprinde arta bushcraft-ului cat mai detaliat.

    Cu bine,

    Antonius (contact: antonius arond goe mama xenia punct liviu irina)

    PS: alta sursa de inspiratie pentru mine au fost "army field manual" pe care le gasiti pe DC++

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut. Stai linistit ca nici eu nu sunt extrem de activ. Ies printr-o padure de langa casa. La munte daca ajung o data sau de doua ori pe an.

    Eu nu sunt foarte interesat de supravieturire. Ma intereseaza doar notiunile elementare si de bun simt. In rest imi place ideea campingul si incerc sa gasesc metode prin care sa imi petrec timpul langa cort sau hamac.

    Multumesc pentru link-uri. Poate vor ajuta pe cineva. Eu am carti si resurse pe internet suficiente din care sa invat.

    Legat de lanterna nu stiu ce sa zic. Este frumoasa dar eu ma impac foarte bine cu o frontala Petzl.

    Intra pe forum pe bushcraft.ro. E cam zapaceala pe acolo din lipsa de moderare dar mai poti vorbi cu cei interesati.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.