3 mai 2010

Construcţia unui adăpost fain.

Nu-mi apartine realizarea. Cred ca s-a facut anul de cand incerc sa gasesc un loc pe langa casa unde sa incerc si eu asemenea minuni. Din pacate nici un succes.

Mi s-a parut foarte fain si destul de detaliat asa ca m-am gandit sa postez seria de filmulete aici. De la domnul acesta am aflat anul trecut de Opinel :). Asta ca fapt divers.

Prima parte.



Partea a 2-a.


Partea a 3-a.


Partea a 4-a.


Partea a 5-a.


Partea a 6-a.


Partea a 7-a.


Daca nu v-ati dat seama cu ce leaga parii, este vorba de soricei pentru legat firele electrice. Practic dar discutabil. Personal as fi folosit sfoara de iuta impletita mai gros. Asta ca sa fie eco pana la capat. Nu vorbesc despre supravietuire. Intr-o situatie de supreavietuire nu mai pierzi timp sa faci un adapost asa de mare si atat de complex. De asemnea cand e vorba de viata ta nu mai conteaza cu ce legi. Dar aici ar fi mers niste fibre naturale. Parerea mea.

Sper sa va placa.
Alex

7 comentarii:

  1. Mi-au placut mult filmuletele.
    Cred ca poti incerca asa ceva si pe langa Bucuresti daca te lasa inima sa tai copacii tineri pe care ii gasesti. El zice la un moment dat ca partea aia de padure urmeaza sa fie taiata si si-a permis sa ia materie prima. Oricum cu ce se gaseste pe jos poti face un adapost - adevarat, mult mai rudimentar dar oricum ce e in filmulet e long term shelter.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare...
    Ma gandesc sa fac un astfel de adapost intr-o livada ce se afla langa padure, astfel am sa ma pot bucura de el mai multa vreme(asta pana cand o sa "deranjeze" pe vreun idiot).

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut. Am descoperit din intamplare un site interesant de bushcraft romanesc.Mertita " studiat" http://leonbushcraft.blogspot.com/. Nu ca as incerca a-i face " reclama", dar o fac de dragul comunitatii "boschetzilor" din Romania :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Il stiu. E unul din baietii de pe bushcraft.ro. Mersi oricum.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaaa...
    pai la tata la tzara merge brici asa ceva.

    Multzam de postare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adapostul e frumos dar m-ar durea inima sa tai atatia arbori. Trebuie sa avem un pic de grija de unde si cat taiem. Crengile arborilor mai mari si bine dezvoltati de obicei nu cresc atat de drepte, deci s-au taiat cei tineri. Toata treaba asta e k, dar daca vei folosi adapostul mai mult timp. Dak puteti incercati sa taiati dintr-o zona mai deasa de padure unde oricum cresc mereu alti si alti arbori. Apoi aveti grija si ce specie taiati. De exemplu nu taiati un fag care va creste foarte mare fata de un alun. Natura trebuie exploatata rational ca sa avem parte de ea. Sa nu mi-o luati in nume de rau. Sunt mai mult k sigur k voi stiti si tineti cont de treburile astea dar imi spuneam si eu "offul":-D Numa' bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Vlad.

    Omul respectiv zice in primul clip ca acea portiune de padure urmeaza sa fie defrisata asa ca poate sa "isi faca de cap" un pic.

    La englezi predomina alunul si salcia, copaci care cresc foarte repede si daca sunt taiati cum trebuie devin tufe cu crengi drepte (tehnica se numeste copicing) care pot oferi lemn pentru foarte multi ani.

    Sper ca la noi cei pasionati de bushcraft sa se gandeasca bine ce taie si cum taie inainte sa se apuce de ceva.

    Cat despre mine, stai linistit. Inainte ma gandesc ce pagube produc si dupa aceea vad daca pot face ceva sau nu. De aceea am si postat un filmulet al unui strain si nu unul facut de mine pentru ca pe unde am eu accces inseamna sa distrug padurea doarece cresc doar esente tari.

    Alex

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.