26 septembrie 2011

Canoe - începe să mişte treaba

De la ultima postare lucrurile s-au mai mişcat un pic. Au venit planurile aşa că am putut să continui treaba.

În primul rând am terminat de îmbinat şipcile câte două (în total au 4 metri) şi urmează să mai adaug câte 1 metru la circa 50 de şipci ca să obţin şipci de 5 metri. O să trebuiască să mai cumpăr nişte şipci dar asta mai încolo ca să văd cam de câte mai am nevoie.





Am stat cam o săptămână la făcut formele. Am vrut să iasă cât mai bine. Am pilit la raşper de mi-au sărit ochii dar nu m-a deranjat. Vedeam cum totul începe să se definească.

Astă seară a venit Cristina pe la mine ca să vadă care mai e statusul şi eventual să îmi dea o mână de ajutor. Aşa că am început montajul formelor pe masă. În carte mă învaţă o şmecherie cu o sfoară ca toate piesele să iasă aliniate. Evident că a trebuit sa adaptez la posibilităţile mele.>


Toate formele au pe mijloc o crestătură făcuta cu fierăstrăul astfel încât atunci cand privesc dea lungul sforii să văd şi crestăturile aliniate. Din păcate în poye nu prea se văd.




După ce am terminat de fixat toate formele cu holşuruburi am început să acopăr muchiile cu banda de izolat cabluri electrice ca să nu se lipeasca adezivul si epoxiul de forme. Formele pentru etrave (cele din capete) încă nu le-am acoperit pentru ca le voi da jos si voi mai face niste găuri ajutatoare în ele.

De acum înainte începe distracţia. Din păcate nu găsesc lemn de frasin care e cel mai recomandat pentru canoe. Va trebui să fac din lemn de răşinoase care e mai moale. Oricum nu intenţionez să mă dau extrem cu ea aşa că sper sa fie Ok.

Nu ştiu cât de mult voi progresa luna asta pentru că am făcut nişte greşeli cu banii în sensul că am uitat de nişte cheltuieli obligatorii şi am cheltuit toate economiile. În concluzie sper ca la salariu să îmi rămână bani ca să iau un kit de epoxi (vreo 250lei) ca să pot porni lucrarea si vreo 20 de şipci. Totul începe cu etravele care se fac prin laminarea mai multor fîşii de lemn.

Vedem... Graba striga treaba. Oricum răcoarea asta mi-a făcut o poftă nebună să mai ies la pădure. N-am mai fost prin Băneasa de când au dat ţânţarii.

Ne auzim :)
Alex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.