5 octombrie 2011

Canoe - progres

[update] Am mai adăugat câteva poze la final ca să nu fac postare nouă.

De la ultima postare am laminat etravele și am început construcția propriuzisă a canoei.




Îndoirea am făcut-o la cald. Șipcile care vor forma etrava le-am înfășurat într-un prosop ud și le-am încălzit cu un pistol cu aer cald pentru că nu am vrut să mai investesc bani ca să pot face la abur.



Le-am lăsat 24 de ore la uscat.


După aceea le-am laminat cu epoxi.


Fiecare etravă este formată din doua bucăți. Una interioară și una exterioară. Cea interioară am modelat-o ca să se poată lipi șipcile cum trebuie.


Și am început montajul.


Astăzi am ajuns în stadiul ăsta.


Ziua 2.
Postez tot aici ca să nu mai fac postare separată. Am mai avansat un pic. Am făcut poze ca să vă arăt și câteva defecte.Defectele se datorează faptului că atunci când am prelungit șipcile, nu am folosit un montaj care să asigure că șipcile sunt perfect aliniate. În concluzie unele șipci au ieșit perfecte iar altele nu. Așa că la construcție am avut niște goluri în zonele unde au fost îmbinate șipcile pe care le-am umplut cu adeziv amestecat cu rumeguș fin.


Petele acelea sunt zonele "cârpite".


Aici se vede mai bine.


Aici am șlefuit un pic la unul din capete cu o rașchetă făcută dintr-o daltă veche ca să îmi fac o idee despre produsul final. Arată binișor. Totuși aș vrea să îi dau un baiț pentru că mi se pare cam monotonă culoarea asta. Dar doar baiț din acelea pulbere amestecat cu apă. Din păcate nu știu dacă se mai gasește. Acum sunt niște porcării de baițuri uleioase.

12 comentarii:

  1. Chapeau, omule! Abia astept sa te vad navigand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si eu astept. Din pacate am inceput tarziu si dupa ce termin pus sipcile trebuie sa astept pana la primavara cand temperaturile ajung iar la 20 de grade ca sa pot pune fibra de sticla :(. Modelul este Prospector Ranger.

    RăspundețiȘtergere
  3. te felicit pentru maiestrie si consecventa. eu as fi renuntat de mult. sa ai bafta.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)))))) Multumesc. Eu se pare ca trebuie sa-mi tin mintea ocupata cu ceva ca altfel ma depresez repede :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow!
    ...insa fibra de sticla ? sunt putin dezamagit, credeam ca va fi ceva traditional

    RăspundețiȘtergere
  6. Nasol :). La metoda asta nu merge simplu. Fa un pic de research. Nu mai exista materiale pentru unele lucruri traditionale :). Nu uita ca planeta e populata de niste termite pe doua picioare :).

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti pe meserie! Spor la treaba in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Super tare! Totul arata foarte bine, opera unui profesionist! Nici nu se vede ca e prima ta canoe! Bafta multa si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc :). Are cateva defecte mici dar le-am ascuns :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu ar trebuii sa folosesti vopsea de ulei?....ca cea de apa se dizolva..nu?...adica in apa trebuie sa impermeabilizeze canoea nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu :)). Ai inteles gresit. Lemnul vine sigilat in fibra de sticla. Daca dau cu vopsea nu mai prinde fibra. Baitul este o zeama care pateaza dar nu acopera fibrele lemnul. Asa ca fibra se poate prinde.

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca o data BRAVO!!!!

    Sunt total impresionat.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.