9 noiembrie 2012

Călugăreni - Comana cu canoea

Astăzi am făcut o tură foarte frumoasă cu canoea. O clasez pe locul doi după Dunăre (deşi ca peisaj o pun pe locul unu). Am fost cu doi amici şi o prietenă: Răzvan, Adi şi Cristina. Tura, la sfaturile lui Răzvan, am scurtat-o. Nu am mai mers până la pod la Comana. Ne-am oprit foarte aproape de locuinţele lacustre unde spre bucuria mea s-a construit un pod nou. Acum câţiva ani a trebuit să fac acrobaţii pe podul vechi din care nu mai rămăsese mare lucru.Podul nou este la vreo 20-30 de metri de cel vechi.


Pe scurt intrarea la apă s-a facut pe sub podul de la Călugăreni (am pus pe harta puntul exact). Peisajul este foarte plăcut mai ales acum toamna. Începe cu pădure, urmat de câmp şi în final stuf. Este exact cum îmi imaginasem că va fi. Sunt foarte încântat. Singurul lucru care m-a deranjat un pic a fost numărul mare de pescari dintre care unii comentau că le speriem peştii.
Secţiunea parcursă este cea mai uşoară şi cred că şi cea mai bogată în peisaje. Se poate face în vreo 2 ore lejer. Are vreo 10 km (doua ture de Herăstrău). Noi am făcut şi un popas ca să luăm masa şi să bem un ceai.

Filmuleţ:


Şi poze:


Cam tot drumul am mers cu camera pe cap :-)

După vreo 4 kilometri de mers am luat o pauză de masă. 
Când am pornit iniţial erau nori. După masă au început să se risipească.
 

Podul nou de la destinaţie nu se vede de stuf dar e acolo foarte aproape. Arată aşa:Iar drumul de la parcarea din pădure şi până la el arată aşa:

În zonă după cum se vede mai sus s-au construit nişte foişioare pentru urmărit păsări. Drăguţ. De asemenea în Comana pe drumul spre pod este amenajat un adventure parc. Poţi să te plimbi printre copaci pe diverse corzi. Înteleg de la Răzvan că e cam scump. Duminică cică ar fi o taxă de 5 lei ca sa poţi trece cu maşina ca sa ajungi la podul menţionat mai sus. Sunt niste trasee marcate in zona pe copaci dar nu stiu unde duc.
View Calugareni Comana in a larger map

Fisierul .gpx îl găsiţi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.