20 aprilie 2009

Bushcraft Moldovenesc :-)

Am revenit din concediu cu o săptămâna mai devreme decât plănuisem. Motive diferite și toate personale.

Mai jos vedeți "aventurile" mele din această săptămâna. Localitatea unde am fost este Ciprian Porumbescu (lângă Suceava). Acolo s-au lipit de mine doi băieți. Unul de 8 ani (Horia - pronunțat HorEa) și unul de 15 ani (Marian - pronunțat MarEan). Marian a fost cel care m-a însoțit în fiecare zi în excursiile din zonă și mi-a mai zis de una, de alta. Pe amândoi i-am cucerit cu cuțitele mele și cu felul de a aprinde focul cu amnarul :).

Prima "lucrare", un gard împletit.


 O ieșire cu hamacul.


Și o "vânătoare" de căprioare.


În restul timpului am făcut diverse plimbări cu bicicleta pe dealuri și prin Suceava, orașul meu natal.

Alex

5 comentarii:

  1. Foarte interesant, foarte frumos. Cred ca te-ai relaxat putin in concediu.
    Sa stii ca e chiar OK filmarea, te ajuta si camera, cred ca si-a meritat banii. Sa o stapanesti sanatos si sa o folosesti. Nu uita sa ne arati si noua.
    Mi se pare ca stii cate ceva despre noduri, de aceea si rugamintea urmatoare: cand vei dori, fa un post despre diferite tipuri de noduri uzuale si la ce se preteaza. Cred ca, pe langa pozele care ar explica, imaginile filmate ar ajuta foarte mult.
    Blog-ul tau (dupa umila mea parere) se indreapta spre ceva cu adevarat serios, cu adevarat instructiv pentru iubitorii de natura. Ma bucur ca l-am gasit, si ma bucur sa invat cate ceva de la tine. Mult succes in continuare!

    Korbin

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de aprecieri. A fost tare bine in concediu dar din cauza ca ma sufocau neamurile a trebuit sa scurtez cu o saptamana. Plus ca am un necaz in familie aici in Bucuresti.

    Am vrut sa fac filmulet cu noduri dar tot am fost intrerupt de ceva. Oricum am tot timpul acum ca am camera.

    Cred ca o perioada nu am sa fiu prea productiv pentru ca acum am depresia de Bucuresti :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii k eram invidios pe tine k ai vazut caprioarele dar azi am avut si eu ocazia sa vad 3 caprioare pe un deal si tare mult m-am bucurat.
    Lucrez la un ateliar si padurea este aproape.
    :-D Mai iau cateodata pauza si admir privelistea.
    Da azi a fost belea. Chiar nu m-asteptam. imi parea rau ca n-aveam binoclu acolo. Dar totusi ma bucur k le-am vazut!

    Vlad din Brasov

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai cam asa le vezi. Cand nu te astepti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa pun si eu la mine pe blog un filmulet cu fluier facut din salcie.Metoda am invatat-o de la bunic unui priete bun care a fost fauritot de fluiere.daca il mai subtiezi umpic dar nu foarte mult( ma refer la bat si nu la coaja) si il faci sa culiseze ai sanse sa poti scoate diferite sunete mai ascutite.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.