11 octombrie 2009

Foc in conditii de umezeala.

Sambata am iesit la padure fixat sa fac un foc cu lemne umede. Dupa o jumatate de ora de chinuri am reusit.
Va rog, daca stiti, sa imi spuneti ce copac este acela de la inceputul clipului. Este foarte comun padurii baneasa dar nu l-am putut identifica in carticica mea de copaci si ma enerveaza treaba asta :)

[edit 12.10.2009]
Copacul este Carpen/Hornbeam. Multumesc lui Cosmin (outdoorLiving).

Obisnuiti-va sa vedeti textul din clip in limba engleza. Am inceput sa am vizite pe Youtube si din alte tari si vreau sa aiba o idee despre ce este vorba.

14 comentarii:

  1. Dap... ii cam dificil sa faci focul cu lemne umede... cam asa ma chinuiam si eu uneori. Da' bine ca in final a mers:) Asta-i important.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi :)

    Pai am scos cutitul la aer ca de aia am dat banu' pe el :). Nu mi-am facut griji cu despicatul ca nu ma duceam la defrisari :) Pentru o cafea lemnele de grosimea aceea sunt suficiente.

    Ceasul e Casio Pathfinder PRG 110T. Acum au aparut modele mai noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo io am incerc in aceleasi conditi si nu am reusit cam greu cu lemnul ud, nu stiu sigur ce copac e cel care te intereseaza dar mie mi se pare ca e fag se poate sa ma insel

    RăspundețiȘtergere
  4. Copacul acela este CARPEN.Este inrudit cu fagul.Are coaja trunchiului neteda,negricioasa,patata sporadic cu nuante de gri,spre deosebire de fag care are coaja gri-uniform.Frunzele sunt ovale, usor ascutite la varf,si marunt-zimtate pe margine,cu nervurile ce pleaca de pe petiol,paralele si proeminente pe partea posterioara.La fag frunzele sunt ovale, netede,lucioase, si nezimtate.Ca esenta, carpenul este mult mai tare si mai rezistent decat fagul.
    Succes in continuare, si mai intreaba, ca asa invatam unii de la altii.
    Intrebarea despre acel scorus(sorbus) din excursia aceea, trebuia insotita de o poza mai detaliata: crenguta cu frunze, si ciorchine de fructe.
    Numai bine !
    Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai... Nu stiu daca e fag. Mai sunt niste fagi prin zona si arata un pic altfel. Dar data viitoare cand ma duc am sa tai o crenguta si am sa ma uit in mijloc. Fagul are o textura specifica.

    Legat de foc... Mai incearca... Eu poate am avut si un pic de noroc. Tu poate ai incercat pe umezeala mai mare. Ma rog... nu e asa usor ca la TV :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Cosmin :) Chiar ma stresa copacul ala :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo tati !!!
    As vrea si eu sa am timp sa mai incerc cate ceva , dar , desi ies in padure in fiecare weekend , sunt prea concentrat pe tehnici de condus offroad si de obicei sunt insotit de oameni care nu au rabdare sa stea dupa mine sa-mi fac eu toate damblalele.
    Dupa ce invat sa conduc , o sa-mi permit sa ies singur si atunci voi incerca si eu niste filmulete.
    Spor la treaba !!
    Super cutitul !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Lasa ca nu au intrat zilele in sac. Eu nici macar nu ies in fiecare weekend. Distractie placuta cu masina :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce sa faci,daca sunt mai multi Cosmini pe lumea asta.Informatia despre carpen ai obtinut-o de la Cosmin de pe outdoorLiving.Stai linistit, nu-i nici o problema.Dar asa ca sa stim cu cine discutam intre noi,o sa semnez: Cosmin(de pe outdoorLiving).
    Asa, baieti, iesiti in natura! Acolo e bushcraft-ul.
    Cosmin(de pe outdoorLiving)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai asa sa faci ca ma ametiti :) Am modificat. Scuzele de rigoare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vad ca-ti place cutitasu'...Fara sa vreau,cand ajung la blogul tau ma gandesc la Ghost Dog (mi-a placut filmul si ti-l recomand,in cazul in care nu l-ai vazut).

    RăspundețiȘtergere
  12. Cutitul e ok. Este prima data cand l-am scos. E solid. Dar la taiat lemn prefer un Mora.

    Nu am vazut filmul. Am sa-l caut :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut! Vezi ca o aparut pe arcuri-cutite o lopata foarte serioasa-army. Vazusem postarile tale despre lopata ce o aveai si m-am gandit sa-ti indrept atentia spre asta. E foarte rezistenta....
    Eu am o "Linemann" din armata romana si, cu toate stradaniile, n-am reusit sa-i gasesc vreun cusur.
    Lopata de la Cristian are manerul teapan de tot, otelul e de la cold steel.... si teaca e rezistenta deci ar fi o achizitie fericita care te tine pe viata.
    Insa tot ce am scris e doar o sugestie:)
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut! Mersi dar o stiu. E solida dar nu e rabatabila. Vreau ceva rabatabil. Momentan nu mai e prioritate lopata :)

    Mersi oricum :)

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.