27 iulie 2010

Muntii Bucegi: Cabana Miorita - Piatra Arsa - Babele - Cabana Omu - Cabana Padina


Weekendul acesta am fost cu niste amici la munte. Munte in adevaratul sens al cuvantului. Ultima oara cand am facut un traseu mai mare a fost in 2000 cand am fost la Cabana Urlea.

Traseul initial era asa:
- Urcam cu masina pana la Cota 1400 in Sinaia.
- Urcam cu telecabina pana la Cota 2000.
- Mers pe ruta Cabana Piatra Arsa (e hotel de fapt) -> Cabana Babele -> Cabana Omu
Sambata, prima parte a zilei a fost vreme superba. Pe la ora 15 cand am ajuns la Omu a inceput sa se strice.

La Cabana Omu (este refugiu de fapt) am facut rezervari din timp. Ni s-a spus ca mai sunt locuri doar pe niste saltele puse pe jos intr-un pod. Am acceptat. Nu ni s-a spus in schimb ca vom sta 2 persoane pe o saltea de o persoana (cca 80cm latime). Deci ne era imposibil sa dormim. Fiind toti mari si cu inceput de burta nici pe o parte nu am fi incaput.

George, colegul meu de munca si cel care a avut ideea acestei ture, a percutat repede si i-a venit ideea sa sunam la Cabana Padina (distanta de 4 ore de mers) si sa vedem daca au locuri pentru ca la Omu nu aveam nici o sansa sa ne odihnim. Am profitat de internetul de pe telefon si am gasit numarul. Am sunat si am rezervat 5 locuri.

Am mancat rapid, am vorbit la Omu ca nu putem sta pentru ca nu incapem si ni s-au dat banii inapoi. Am plecat in graba ca sa ajungem in timp util si pe lumina. Vremea s-a stricat. Au aparut nori si a inceput sa ploua. Nu vedeam la mai mult de 10 metri in fata. Coborarea a fost destul de dificila dar mie personal mi-a placut. Aveam tot ce trebuie ca sa nu ma ud asa ca trebuia sa ma concentrez doar la drum.

Am facut vreo 3-3.30 ore pana la Cabana Padina. Aici ne asteptau paturi normale. Din pacate zona este usor accesibila cu masina si am avut parte de niste taranoi de la oras care s-au imbatat si au urlat toata noaptea afara. Cei de la cabana nu s-au deranajat sa le zica nimic.

In rest a fost bine. Aveau cam tot ce trebuie acolo si la preturi mai mult decat decente.

A doua zi, la ora 12 am plecat. Am urcat cu telecabina de la Hotel Pestera pana la Babelea. De acolo pe jos spre Cota 1400. Am coborat pe alt traseu in Poiana Stanii.

A fost superb! Obositor dar nu am regrete. Nu ma asteptam sa tin asa de bine la acest drum. Echipamentul bun si-a spus cuvantul. Luni in afara de o febra musculara usoara la picioare nu aveam nici cea mai mica urma de oboseala asa cum mi se intampla in vremurile cand mai mergeam pe munte.

Abia astept sa mai ies!

Nu am facut poze. In schimb am filmat sambata. Filmarea a fost facuta pentru proiectul Life in a day de pe Youtube. Deci unele faze pot parea ciudate. Dar am decis sa pun si aici o parte din clipuri (doar cele cu traseul).

Filmarea incepe in Bucuresti.Preturi:
Cabana Omu:
- intre 25lei (pe jos in pod) si 35 lei in camera.
Cabana Padina:
- 15 lei in camera cu 14 paturi. Au si camere mai normale dar nu mi-a trecut prin cap sa intreb preturile. Oricum maximum este de 30 lei/persoana.
- vin 10 lei sticla 3/4
- cafea 3.5 lei
- omleta 3-4lei
- ciorba 6-8 lei

2 comentarii:

  1. Foarte tare Alex!!
    Spune-mi te rog, ce aplicatie ai folosit pentru a vedea muntii in detaliu, cu traseele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Google Earth si am incarcat traseul de pe GPS.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.