20 ianuarie 2011

Un pustnic aparte...

Am primit de la Daniel azi pe mail un link care se intitula Yeti.

Este vorba despre un roman care traieste (sau traia din cate am inteles din comentarii) singur in munti de foarte multi ani. Un om pentru care natura este familia si acasa.

M-a impresionat tare multe si m-a pus pe ganduri. Adunam kit-uri si scule ca sa stam o noapte in padure si omul asta sta de 20 si ceva de ani doar cu hainele de pe el.

M-am amuzat foarte tare cand m-am uitat in jurul meu prin camera si am vazut cei 4 rucsaci, kiturile de aprins focul, cele 2 topoare, duzina de cutite, cratitele si cutiutele, cei 4 saci de dormit, cele doua bivibag-uri (sau suprasaci) si alte tampenii.

Ne-am pierdut in civilizatie :)))).

Va recomand sa va uitati. E tare simpatic omul si are vorba frumoasa. Plus ca "e de bushcraft" :).


18 comentarii:

  1. Toata stima acestui om sunt mandru ca e Maramuresean ca mine desi locuiesc in Bucuresti de multe ori imi vine sa locuiesc asemeni acestui om am un respect fata de natura ca si cum ar fi o parte din mine cu toate ca noi toti suntem o parte din natura si cu totii ar trebui sa luam invataturi pe deplin din acest reportaj in apropierea si respectul fata de natura.Ce rost are sa alergam dupa bogatii cand in final plecam fara nimic nu trebuie uitat ca mai intai trebuie hranit sufletul cu energia,fericirea si spiritualizarea care ne-o ofera natura in sanul ei.Multa liniste tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Alex ... dar cel care are meritele pentru link ar trebui sa fie TSilviu de pe forumul bushcraft.me. Am tot respectul pentru el ... un baiat deosebit :-)
    O seara buna tuturor

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul cam asta este ... ca de cele mai multe ori ne place sa ne complicam viata, sa o facem cat mai sofisticata ... si spre final ne dam seama ... ca, nu am avut timp sa-i (de)gustam savoarea :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu ma pot abtine sa remarc: pentru reporter, panteismul inseamna... cultul lui pan!?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma depaseste subiectul. Eu nu stiu nici cei una nici cealalta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Extraordinar.
    Il baga-n buzunar pe Cody Lundin. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eh... nu stiu. Mancarea o cumpara dupa cum am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este tare simpatic.
    Ascultand cum/ce vorbeste ne putem da seama ca nu a trait langa ghena. El este fericit si asta este tot ce conteaza.

    Daca reusim sa ne bucuram de orice lucru, indiferent cat este de marunt, asta este fericirea... parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. stie cineva daca mai traieste si in ce zona se afla !? am vazut ca reporterul avea dialect de Cluj, ma gandesc ca e prin zona aia pe undeva ... dati un semn daca stie cineva, va rog ! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru Anonim: Si daca ar stii cineva, nu ar trebui sa spuna. Omul vrea liniste, nu vizitatori. Normal, se bucura din cand in cand de vizite, dar nu cred ca vrea sa fie obiect de studiu.

    RăspundețiȘtergere
  11. formidabil...chiar daca isi cumpara mancarea, sa stai in coliba aia fara foc , fara nimic....

    RăspundețiȘtergere
  12. stati linistiti, omu e mort de mult timp ! a stat undeva aproape de cheile Turzii ! Nu vorbea nimeni de obiecte de studiu, dar ne pricepem bine sa comentam toti ! bushcrafteri internauti ce sunteti ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Omul locuieste sau a locuit langa Baia Mare dupa denumirile din reportaj.

    RăspundețiȘtergere
  14. "A mea-i natura, aia-i a mea...aia...o revendic eu!" De luat aminte...

    RăspundețiȘtergere
  15. "Cei mai multi oameni vad duhuri datorita ratacirii lor"

    RăspundețiȘtergere
  16. Intr-o tura am descoperit un calugar care traieste linga Calimanesti pe un munte, de 7 ani. Are o mica grota ca si culcus, apa o stringe din picaturi intr-un colt al stincii intr-o jumatate de sticla pet, mininca boabe de linte (cred ca era linte, fiindca nu vorbea, ne-a aratat doar) si face cruciulite foarte frumoase. Privelistea de la "casuta" lui e de exceptie!

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.