18 mai 2011

Combaterea limaxilor cu... bere

Articolul ăsta o sa plictisească pe multi. E mai mult pentru cei care mai umbla prin grădină. Dacă vă scârbiți ușor închideți pagina acum :).

Anul aceasta este pentru prima dată când am incercat să cultiv niște legume. Am vrut să îmi cresc singur o parte din hrană :). Din păcate nu am decât un petec foarte mic de pământ lângă casă așa că experimentez și culturi în ghivece. Pun pe blog pentru că intra la categoria "self-reliance" sau "să fim independenți" pe românește care e mână in mână cu bushcraftul :).


O parte din plante le-am pus pe petecul de pământ. Dar s-a dovedit că este infestat cu limaxi și mâncau tot ce puneam. Și când zic infestat mă refer la zeci de limaxi pe cațiva metri pătrați.


Acum pentru mine e informație nouă. Posibil ca mulți dintre voi să știe șmecheria și să râdă în hohote acum de mine :). O prietenă mi-a recomandat să încerc cu bere pentru că citise ea pe nu știu ce site. Inițial m-a pocnit râsul și am început să fac mistouri de genul "să le fac și niște mici la grătar?". Faza e că nu vreau să imi spurc legumele cu chimicale. Vreau să încerc să le cresc natural cu apă și soare așa că asta era o soluție perfectă.

Buuuun. Nu prea mi-a venit sa incerc pentru parea cam zapacita ideea asa ca i-am spus unei prietene de-a fratelui meu (in caz ca nu merge sa rad eu de ea :)) ) care are si ea preocupari agricole . Imediat a cumparat niste bere si a facut capcanele.

Capcanele constau in niste pahare (orice recipient cu un orificiu larg) din plastic ingropate in pamant pana la buza si turnat bere in ele vreo 3/4. Se pare ca limaxii sunt mari amatori de bere.

Zilnic apar limaxi noi in pahare.

Sper ca macar pentru unii dintre voi sa fie informatie noua asa cum a fost pentru mine :)).

Alex

6 comentarii:

  1. Si eu as fi prins in capcana daca as fi limax. Cum sa refuzi o bere...? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca simbolul national la romani ar trebui sa fie limaxul calare pe un mic :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Genial. Mama a declarat limaxul inamicul principal al gradinii, cand ii voi arata eficienta capcanei cu bere o sa primesc sigur un premiu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ia vezi cum impartim premiul ala mai ales daca face o friptura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru articolul acesta esti invitat la o friptura (de porc, pui etc, exclus melci, lipitori etc :D )cand treci prin Satu Mare bineinteles !!!

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.