1 mai 2011

Tenda din rafie (buna sau rea?)

Se pare ca in miniconcediul de 1 Mai am acces la internet asa ca nu m-am putut abtine sa nu verific Youtube-ul.

Asa ca am vazut ca baietii de la Econo Challange au postat un filmulet cu o tenda din rafie pe care au lasat-o in furtuna. Acum sigur o sa ziceti "pai la vantu' ala nu mai conteaza ce tenda ai ca ti-o rupea oricum". Eu nu zic nimic pentru ca nu am testat. Zic doar atat:
 Un hamac din acelasi fas tine o greutate de peste 200kg. Printr-un hamac din rafie va trece fundul in secunda 2 :). Faceti voi legaturile :)

Ideea pe care vreau sa o transmit este ca "ieftin nu inseamna intotdeauna si bun" (valabil si invers). Daca sunteti fatalisti si credeti ca va venii sfarsitul lumii sau vre-un razboi si vreti sa mizati pe supravieturea retrasi undeva in munti, atunci nu va recomand sa va bazati pe o tenda din rafie :). Dar pentru iesiri de 2-3 zile cu baietii e numa' buna cu conditia sa nu fie vant puternic.


Pentru cei care nu inteleg engleza le fac un mic rezumat:
- Testul s-a desfasurat intr-o furtuna cu vant cu viteze de pana la 90km/h (anuntata in prealabil la meteo).
- Tenda nu poate fi folosita pentru perioade mari de timp. La inceputul clipului arata ce a patit dupa 10 luni de stat in soare. Ultravioletele o distrug (tendele mai scumpe din fas sunt tratate anti UV).
- Un om normal nu si-ar fi facut baza pe malul apei ci cat mai departe protejat de vant de catre copaci. Omul stie asta si o zice. Dar a vrut sa verifice cum rezista constructia + tenda.
- Stiind cele de la punctul anterior, omul nici nu s-a gandit sa stea peste noapte in furtuna asa ca s-a dus acasa, revenind la locul faptei dupa terminarea ostilitatilor :).



Va doresc un 1 Mai muncitoresc grandios! :)
Alex

6 comentarii:

  1. si eu am o foaie adusa din uk din polietilena stratificata.material asemanator cu podeaua de la corturile moderne care e tratata la uv.. sunt curios

    RăspundețiȘtergere
  2. ..da, saptamana trecuta am prins o vreme mai naspa care mi-a afectat rau si foaia din rafie si din pacate si pe cea de la dd, de la care nu ma asteptam sa fie asa slabuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai niste poze cu daunele si cu modul in care ai prins-o? Sunt chiar curios.

    RăspundețiȘtergere
  4. poze nu am facut, de nervi nu mam gandit sa fac. sambata iar o sa ies undeva si o sa fac. de foaia din rafie nu imi pare rau ,a fost 7 lire ,iar cea de la dd a fost prinsa de ochiurile ddin centrul ei si ancorata in cele 4 colturi care au rezistat.problema vine din un ochi din lateral ce lam prns de un copacel asa ca siguranta ,acolo a cedat.

    RăspundețiȘtergere

Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.