16 iulie 2011

Plante comestibile - Trifoiul

De curând am aflat dintr-un filmuleț de pe YouTube că trifoiul este comestibil. În filmuleț tipul se referă doar la trifoiul alb (cel cu flori albe). Am verificat pe internet si se pare că și trifoiul roșu este comestibil dar se folosește mai mult în scop medicinal.
Pe scurt:
- este o plantă leguminoasă.
- frunzele pot fi mâncate crude înainte de apariția florii. După apariția florii este recomandat sa fie fierte.
- florile pot fi mâncate oricând. Se pot pune la uscat pentru consum ulterior.
- conține: vitamina C, magneziu, potasiu și alte substante.
Frunza trifoiului poate fi recunoscută după dunga de culoare albă din mijlocul frunzei.

Denumire populară: trifoi
Denumire latină: trifollium ... (sunt peste 300 de specii)
Denumire în engleză: clover

2 comentarii:

  1. Bune informatii, de pus la "dosar". Cine stie cand e nevoie de ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne fereste Marius,sa nu ajungem sa"pastem "trifoi ca vacile.

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa va folositi porecla sau numele real pentru postarea comentariilor si NU nume de firme sau anonim. Orice link care duce spre vanzare de produse va fi considerat spam. Multumesc pentru vizita si lectura placuta in continuare.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.