De curând am aflat dintr-un filmuleț de pe YouTube că trifoiul este comestibil. În filmuleț tipul se referă doar la trifoiul alb (cel cu flori albe). Am verificat pe internet si se pare că și trifoiul roșu este comestibil dar se folosește mai mult în scop medicinal.
Pe scurt:
- este o plantă leguminoasă.
- frunzele pot fi mâncate crude înainte de apariția florii. După apariția florii este recomandat sa fie fierte.
- florile pot fi mâncate oricând. Se pot pune la uscat pentru consum ulterior.
- conține: vitamina C, magneziu, potasiu și alte substante.
Frunza trifoiului poate fi recunoscută după dunga de culoare albă din mijlocul frunzei.
Denumire populară: trifoi
Denumire latină: trifollium ... (sunt peste 300 de specii)
Denumire în engleză: clover
Bune informatii, de pus la "dosar". Cine stie cand e nevoie de ele.
RăspundețiȘtergereDoamne fereste Marius,sa nu ajungem sa"pastem "trifoi ca vacile.
RăspundețiȘtergere