16 noiembrie 2010
O mica modificare la Crusader Cup si o cratita noua de la BCB
In ultima perioada ati vazut ca nu prea am mai scris nimic. Pur si simplu sunt intr-o perioada de leneveala. Stiti cum e. Cand mananci in fiecare zi aceeasi mancare, la un moment dat te plictisesti. Asa ca am facut o pauza. Ma joc jocuri pe calculator :)). Dar pana imi trece incerc sa mai pun cate ceva pe blog.
Data trecuta cand am iesit la Paltinu am luat cana mea preferata (de fapt e o gamela). Imi place aceasta cana pentru ca pot prepara in ea orice direct pe foc fiind din otel inoxidabil. Problema de care m-am lovit a fost ca mereu statea pe foc intr-un echilibru instabil. Ca sa nu cada trebuia sa o pun langa carbuni si nu peste asa ca incalzirea se facea din lateral si nu de jos in sus. Deci risipa mare de timp. Asa ca astazi am luat problema in maini si am modificat cana/gamela in asa fel incat sa o atarn deasupra focului fara sa stea in echilibru instabil.
Modificarea consta in doua gauri si o sarma. Am facut si o mica simulare ca sa se inteleaga mai bine. Deci nu radeti :).
Exita o scula speciala de la BCB pentru atarnat cana dar nu am vrut sa o cumpar.
Deci in viitor ansamblul va arata asa.
Gaurile le-am dat la 4-5mm de buza canii. Astfel cana nu pierde deloc din volumul util.
Am incercuit cu rosu gaurile (in caz ca nu erau prea evidente).
Pozitia sarmei atunci cand cana este impachetata. Oricum o sarma gasesc pe toate drumurile asa ca este optional sa o car dupa mine. Dar de dragul fiabilitatii am calculat lungimea sarmei astfel incat sa o pot introduce in cana.
[update 22.11.2010] O poza pe teren la Dunare cu cana in exercitiul functiunii. Toata lumea are inoxuri. Ciudat, nu? :). Sistemul a functionat perfect. Era de acolo. Chiar te intrebi de ce nu vine din fabrica asa :).
O prezentare a intregului sistem de gatit Crusader. Gasiti la arcuri-cutie.ro intregul pachet.
Si cam asta a fost cu cana. Nu e cine stie ce inginerie dar poate unora nu le trece prin cap si au nevoie. Mai ales ca acum canile acestea se gasesc si la noi la cutite-bushcraft.ro (ce frumos am intors-o din condei aici ;) )
Gamela/Cana este de la firma BCB. BCB este o fima englezeasca care face produse excelente. Au foarte multe produse pentru supravietuire/bushcraft. Am aflat de firma de pe forumurile englezesti. Cana am luat-o de pe site de la Ray Mears acum vre-un an.
Anul acesta am luat de pe Ebay o craticioara din inox de la aceeasi firma, BCB Crusader Mess Tin. Numai ce am luat-o ca a aparut si la cutite-bushcraft.ro :) . Inca nu am apucat sa "ma dau cu ea" dar am sa va arat poze cu ea.
Impachetata arata asa:
Capacul si cratita au cate un maner mobil.
Capacul.
Poate fi folosit ca tigaie de prajit. Prevad niste oua ochiuri si niste costita pe el. Voi nu? :)
O mica prezentare a craticioarei. Nu am gasit un clip si cu folosirea ei.
Dupa cum vedeti imi plac produsele din inox. Nu prea sunt un fan al aluminiului pentru ca este mult mai moale si sunt cateva mituri (nedovedite) care circula in jurul lui. Dar as fi fan al titanului, dar costa... si pe criza asta... mai vedem.
Clar craticioara nu o recomand celor pentru care greutatea bagajului este esentiala. O recomand insa celor carora le place outdoorul semi pasiv cum sunt eu, iar greutatea bagajului nu este asa de importanta. Imi place sa merg dar nu sa nu mai stiu de mine. Prefer sa merg pana la un loc frumos si acolo sa fac tabara mai mult timp.
Cratita nu stiu ce volum are exact dar cred ca vreo 750ml.
Cam atat.
Alex
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
in ce zona mergeti?
RăspundețiȘtergereUndeva in zona Urziceni. Nu stiu exact.
RăspundețiȘtergereNu fi un fan al produselor din titan, nu prea se impaca cu focul facut cu lemne. Daca gatesti la spirtiera sau arzatoare pe gaz/lichide e super titaniu, altfel ramai la inox. Setul de la BCB e ok, dar e cam subtire otelul, asa ca se cam arde mancarea. Merge pentru ce ai zis tu (oua, sunca), daca esti atent (nu le-am folosit la foc cu lemne, daca vine caldura indirect probabil ca e ok). Vii cu ele la ieseala?
RăspundețiȘtergereCu cana vin sigur. Cu craticioara nu stiu pentru ca inca nu mi-e clar ce meniu iau cu mine :). Si nu vreau sa ma umplu de cratitaraie pentru o noapte. Mai mult ca sigur o las acasa. Cred ca ma rezum la orez fiert cu niste carne.
RăspundețiȘtergereTe salut Alex!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-ai gasit vreme sa mai scri!
Astept de fiecare data cu bucurie urmatoarea ta postare. Si eu sunt in aceeasi pasa ca si tine. Cam fara chef...
Acum, scuze de "off topic", dar vroiam sa te intreb ce fel de pasta abraziva ai folosit pentru strop si ce fel de piele(mai groasa,mai subtire)?
Pielea este de la un sort de sudura. Deci subtire. In mode normal se pune piele de vita groasa. Pasta este de la brisa.fi.
RăspundețiȘtergereCam ce granulatie are pasta?
RăspundețiȘtergereAsta nu stiu ca nu scrie. Scrie doar ca e pentru polisat metale.
RăspundețiȘtergere